Bursa’nın kültür ve sanat hayatına akademik destek
 Bursa’nın kültür ve sanat hayatına akademik destek

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) ile Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı (BKSTV) arasında işbirliği protokolü imzalandı. Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü’nün yürütücülüğünü yapacağı protokolle Bursa’nın kültür ve sanat hayatına katkı sağlanmaya devam edilecek.

Merinos AKKM Seminer Salonu’nda düzenlenen imza töreninde konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, BKSTV ile imzaladıkları protokolün önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Bursa’nın kültür ve sanatına yön veren BKSTV ile üniversitemizin bu alandaki kurumları bundan sonra ortak çalışarak, şehre değer katacaklar. İmzaladığımız protokolle; tiyatro ve film çalışmaları, sempozyum, panel ve seminerler gerçekleştirerek Bursa’nın kültür ve sanat yaşamına katkı sağlamaya devam edeceğiz. Üniversitemiz akademik ve bilimsel birikimi ile toplumun her kesimine kapılarını açmış, birlikte yürütülen çalışmalar sayesinde toplumun faydasına olacak çok sayıda kıymetli projeye imza atılmıştır. Bu protokolle de kültür ve sanat alanında güzel işlere imza atılacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu.

SÜRECİ OLUMLU ETKİLEYECEK

BKSTV Başkanı Sadi Etkeser de vakfın kurulduğu günden bu yana Bursa’nın kültürel ve sanatsal etkinliklerini halkımızla buluşturmasının yanı sıra, ortak bir kent kültürü oluşumuna ve hemşerilik bilincinin gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi. Etkeser, “Karagöz Halk Dansları Topluluğu, Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Karagöz Evi Müzesi gibi şehrimizin iftiharı haline gelen oluşumların da vakfımızın çatısı altında kurulmasının haklı gururunu yaşıyoruz” dedi. Etkeser, imzalanan protokolün kültürel ve sanatsal gelişim sürecine son derece olumlu katkılar sağlayacağına inandığını sözlerine ekledi.

İmza törenine, BKSTV Yönetim Kurulu Üyeleri Nedim Bayram ve Fehim Ferik’in yanı sıra, BUÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayhan Helvacı, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Pelin Elcik Yorgancıoğlu, Drama Yazarlığı ve Dramaturji Ana Sanat Dalı Başkanı Doç. Dr. Mine Artu Mutlugün ve Dr. Öğretim Üyesi Tülay Akgül de katıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [14-Mar-2023]

Haber Görüntüleme : [1.057]