BUÜ, Korkut Ata Film Festivali Lokasyonuna Dahil Edildi

 

Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa, yıl boyunca çok sayıda etkinlik ve organizasyona ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda düzenlenecek olan Korkut Ata Film Festivali için belirlenen 4 lokasyondan birisi de Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) oldu.

Türk dünyasının atası Korkut Ata’nın aziz hatırasına armağan edilen ve ilk kez geçen yıl Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında İstanbul’da düzenlenen Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’nin ikincisi Bursa’da gerçekleştirilecek. Kültür ve Turizm Bakanlığının çatısı altında Sinema Genel Müdürlüğü ve Uluslararası Sinema Derneği işbirliğiyle Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TÜRKSOY, TRT, Türk Hava Yolları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği, Telif Hakları Genel Müdürlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen festival, bu yıl 10 ülke ve yedi özerk bölge olmak üzere 17 coğrafyadan 52 filmi sinemaseverlerle buluşturacak. Festival kapsamında Azerbaycan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan ve Türkmenistan’ın Kültür Bakanları, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un davetlisi olarak festivalin ödül törenine katılacaklar. Bunun yanı sıra Türkiye’den ve misafir Türk Cumhuriyetlerinden binin üzerinde sinema sektör temsilcisinin katılımıyla Türk sinemasının kalbi Bursa’da atacak.

Programın tanıtım organizasyonu Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bürokratlar ve çok sayıda davetlinin katılımıyla Merinos Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

“BURSA’YA TÜRK DÜNYASI ÇIKARTMASI YAPIYORUZ”

Festivalin tanıtım toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Bu yıl ikincisini düzenleyeceğimiz festivalimiz Türkiye sınırlarını aşıyor. Gelecek yıldan itibaren festival, geniş Türk dünyası coğrafyasını meydana getiren ülkelerde yapılmaya başlanacak. Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) dönem toplantısını da Bakanımız Mehmet Nuri Ersoy ev sahipliğinde festival ile eş zamanlı olarak Bursa’da gerçekleştireceğiz. Burada yaptığımız organizasyonlar ile 2022 Kültür Başkenti Bursa’ya ‘Türk Dünyası Çıkartması’ yapıyoruz” dedi.

“DEDE KORKUT’UN BURSA NÜSHASINI İLİM ALEMİNE DUYURACAĞIZ”

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Bursa Valisi Yakup Canbolat ise “2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti” kapsamında Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ne ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, “Bursa’mız festivale en iyi şekilde ev sahipliği yapmak için her türlü donanıma ve imkâna sahiptir. Şehirlerin hası olan Bursa’dan Türk dünyasının sesini sinema yoluyla duyurmak için sabırsızlanıyoruz” dedi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da kısa bir süre önce Korkut Ata’nın Bursa nüshasının bulunduğunu hatırlatarak, “Dede Korkut’un Bursa nüshasını yakın zamanda bir tanıtım programıyla ilim alemine duyuracağız. Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali de Türk dünyasının kültürel ve sanatsal birikiminin gözler önüne serilmesi bakımından önemli gördüğümüz projelerin başında geliyor. 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilen Bursa’mızı bu unvana layık ayrıcalıklı etkinliklerle dünya vitrinine çıkarmaya gayret edeceğiz” diye konuştu.

52 FİLM 4 FARKLI LOKASYON

Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş; “Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali’ni Kültür Başkenti Bursa’mızda gerçekleştirecek olmanın, böyle büyük bir projeye ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 52 film Bursa’mızın 4 farklı lokasyonunda ücretsiz olarak sizlerle buluşacak. Türk dünyasının kültürel ve sanatsal birikiminin gözler önüne serileceği film festivaline 1-5 Kasım tarihlerinde tüm hemşehrilerimizi ve bütün sanatseverleri bekliyorum” dedi.

REKTÖR KILAVUZ: YOĞUN BİR İLGİ BEKLİYORUZ

Program kapsamında belirlenen 4 lokasyondan birisi oldukları hatırlatan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ise Türkiye’nin en kalabalık öğrenci nüfusuna sahip üniversitesi olduklarını vurgulayarak; “Öğrencilerimiz, akademik ve idari personelimiz ile 80 bin kişilik dev bir holding veya orta halli bir ilçe nüfusuna sahibiz. Nüfusumuzun çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Bu oranın içerisinde de 7 binden fazla misafir öğrencimiz mevcut. Türk Dünyasından gelen çok sayıda öğrencimiz var. Gençlerimize her zaman sosyal hayatlarında aktif olmalarını, sanata ve spor faaliyetlerine ilgi göstermeleri noktasında tavsiyelerde bulunuyoruz. Bu anlamda Korkut Ata Film Festivali’nin Bursa’da ve hatta üniversitemizde düzenlenecek olması bizleri ayrıca mutlu ediyor. Öğrencilerimizin de böylesine nitelikli eserleri ücretsiz bir şekilde izleyecekleri için mutlu olacaklarını biliyoruz. Yoğun bir ilginin olmasını bekliyoruz. Programı organize eden ve Üniversitemizi de bu anlamda işbirliğine dahil eden herkese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Rektör Kılavuz, Korkut Ata Türk Dünyası Film Festivali kapsamında 1-4 Kasım tarihleri arasında Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi Özel Harekat Polis Memuru İlyas Kaygusuz Salonu’nda çok sayıda filmin ücretsiz olarak yayımlanacağı bilgisini paylaştı.

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [01-Kas-2022 09:57]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [16-Kas-2022 06:12]

Duyuru Görüntüleme : [553]