Anketler

1.  Gıda Mühendisliği Bölümü’nde öğretim yılının başlaması ile yeni kayıt öğrencilerimizin profilini çıkarmak amacıyla “Öğrencinin Durumunu İzleme Formu, Öğrenci Danışmanlık Formu,  ve Danışman Değerlendirme Anketi” yapılmaktadır. 

2.  Her dönem sonunda, öğrencilerin ders ve öğretim üyesi ile ilgili düşüncelerini öğrenmek üzere “Ders Değerlendirme Anketi”  gerçekleştirilmektedir.

3.  Sekizinci yarıyılın sonunda, mezun durumunda olan öğrencilerimize “Yeni Mezun Anketi” uygulanmaktadır.

4.  U.Ü. Gıda Mühendisliğinden mezuniyetlerinin üzerinden en az bir yıl geçmiş öğrencilerimize “Mezun Anketi” yapılmaktadır.

5.  U.Ü. Gıda Mühendisliğinden mezun Gıda Mühendislerini çalıştıran firma yetkililerine “İşveren-Yönetici Anketi” uygulanmaktadır.

6.  Eğitimde kaliteyi artırma çalışmaları kapsamında “İşveren Danışma Kurulu” oluşturulmuştur. Bu kurula gıda konusunda hizmet veren özel sektör ve kamu kurumları temsilcileri davet edilmektedir. Bu toplantılara bölüm öğretim elemanları da katılmaktadır. Yapılan toplantılar sonucunda, ortaya çıkan görüşler doğrultusunda iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.

7.  Gıda Mühendisliği Bölümü’nde verilmekte olan eğitimin, mezunlarımızın iş hayatlarındaki başarılarına olan katkısını araştırmak üzere, işyerinde karşılaştıkları problemlere çözüm bulabilmek ve mesleki başarılarına katkı sağlamak amacıyla, bölüm mezunlarının katılımıyla “Mezunlar Danışma Kurulu” toplantıları düzenlenmektedir.  Yapılan toplantılar sonucunda, ortaya çıkan görüşler doğrultusunda iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.

8.  Üniversite ve fakültede öğrenci temsilciliği sistemi mevcuttur. Gıda Mühendisliği Bölümü’nde de uygulanan bu sistem gereğince, her sınıf için öğrenciler tarafından bir yıllığına seçilen bir öğrenci temsilcisi bulunmaktadır. Bu temsilciler, bölüm eğitim komisyonu ile yılda bir kez bir araya gelmekte ve görüş alışverişinde bulunmaktadırlar. 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [3.432]