2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.
 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bursa Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Mezuniyet Töreni Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz, anabilim dalı öğretim üyelerimiz ve öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Törende konuşan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ, öncelikle bilgi birikimlerini ve donanımlarını aktarmakla kalmayıp bu bilgileri hayatlarına yansıtma konusunda öğrencilerine rol modellik yapan; öğretmen adaylarının yetişmesi ve hayata donanımlı öğretmen adayları olarak katılmaları için ellerinden gelen tüm gayreti ve çabayı gösteren; mevcut şartlarda yapılabileceklerin en iyisini yapmak için gayret gösteren öğretim üyelerimize şükranlarını sundu.

İkinci olarak ailelere seslenen KILAVUZ evlatları için bulundukları özveriler için kendilerini tebrik ederek bundan sonraki başarı ve mutluluklarını paylaşma temennisinde bulundu.

Son olarak mezunlarımıza seslenen KILAVUZ şöyle konuştu: “Sevgili öğrencilerimiz, en az 4 yıllık ağır bir eğitim öğretim hayatından ve yüz yılda belki ilk kez karşılaşacağımız bir tablo içerisinde eğitim öğretim hayatınızı tamamlıyorsunuz. Daha önce adını hiç duymadığımız, çevrimiçi eğitim, online eğitim, senkron-asenkron, Meet, Teams, webinar vb tanıma imkanı bulduk. Hep Sosyal Bilimcilerin ifade ettikleri bir husus vardır: Kriz dönemleri toplumlar için kayıp dönemleri olduğu gibi aynı zamanda sıçrama dönemleridir. Ben Türk toplumu olarak bu pandemi krizinden başarılı çıktığımız kanaatindeyim ve sizin de en azından böyle bir tecrübeyi henüz daha eğitim öğretim hayatında öğrenciyken yaşamış olmanız hayata atıldıktan sonra yaşamış olmanızdan daha iyidir ve yeğdir diye düşünmekteyim. Tüm bu olumsuzluklara rağmen yıl kaybetmeden okulunuzu bitiriyorsunuz ve diğer branşlara göre öğretmen olmak gibi önemli bir mesleğe adım atıyorsunuz… Öğretmenlik mesleği gibi önemli ve şerefli bir görevi yerine getireceksiniz. Siz toplumu eğiteceksiniz, önce bireyi eğiteceksiniz, eğitimli bireylerden oluşan eğitimli bir toplum oluşmasına önemli görevler ifa etmiş olacaksınız… Daha iyisine ulaşabilmek için öğrenmeyi hayat boyu sürdürün.”

Sayın Rektörümüzün ardından konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih ÇEPNİ ise pandeminin devam etmesi nedeniyle yüz yüze mezuniyet töreni yapamamaktan duydukları üzüntüyü dile getirdi. Pandemi sürecinde ortaya çıkan kaçınılmaz öğrenme açıklarının mezunlarımızın bundan sonraki çabaları ile ortadan kaldırılmasının gereğini vurgulayan ÇEPNİ bunu başarma yolunda mezunlarımıza olan inancını dile getirdi. Mezunlarımızın bundan sonraki yaşamlarına yönelik temennilerde bulundu.

Törenimizde ayrıca Anabilim Dalı başkanlarımız ve öğretim üyelerimiz de mezunlarımıza dilek ve önerilerde bulundu. Anabilim Dalı Birincimiz Saliha Güler konuşma yaptı. Anabilim dalı birincisi öğrencimiz Saliha Güler, ikincilerimiz Pınar Şağbaner ve Gülay Köktepe, üçüncümüz Yüsra Çavdar'a başarı belgeleri, ve mezunlarımızın tamamına mezun anı belgeleri sunuldu. Öğretmen andı ve Öğretmenler marşının okunması ile törenimiz sona erdi.

Mezun öğrencilerimizi tebrik eder, hayat boyu başarılar dileriz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Haz-2021]

Haber Görüntüleme : [2.264]