Lisans Programı

Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü, 2010-2011 Eğitim-Öğretim yılından itibaren iki aşamalı olarak uygulanacak olan yeni Üniversites Giriş Sınav Sistemine göre, TM 3 puan türünden Lisans öğrencisi alacaktır. YÖK'ün uyguladığı yeni sisteme göre, Bölüme kayıt yaptıran öğrenciler, talep ettikleri taktirde, 2 dönem İngilizce Hazırlık Programı'nda okuma olanağına sahip olacaklardır.
  
Bölüm, öğrencilerine, kayıt döneminden itibaren, yer aldıkları dönem itibariyle bir Akademik Danışman tayin etmekte; Çift Anadal ve Yan Dal uygulamalarında öğrencilerini desteklemekte; Erasmus ve Farabi Öğrenci Değişim Programları'nda son derece etkin bir rol oynamaktadır. Bunun yanında, Üniversite'nin diğer bölümlerinden Felsefe Dersleri almak isteyen öğrenciler için Genel Seçmeli Dersler adı altında geniş bir yelpazde Felsefe Dersleri sunan Bölüm, ayrıca, Çift Anadal ve Yan Dal uygulamlarında en çok tercih edilen bölümler arasında yer almaktadır. Yine, Üniversite'nin Öğrenci Toplulukları arasında son derece önemli bir yere sahip olan Felsefe Topluluğu'na Akademik Danışmanlar eşliğinde destek veren Bölüm, gerek Üniversite'nin diğer bölümlerine gerekse de Felsefe Bölümü'ne mensup öğrencilere felsefe ile bütünlüklü bir ilişki kurma olanağının zeminin tesis etmeye çalışmaktadır.
  
Felsefe Bölümü Lisans Programı, 8 yarıyıldan oluşmaktadır. Lisans Programı'nda, her yarıyıl için alınması gereken Ortak Zorunlu Dersler, Mesleki Zorunlu Dersler, Mesleki Seçmeli Dersler ve Genel Seçmeli Dersler bulunmaktadır. Bu derslere ilişkin ayrıntılı bilgi için, ilgili Menü bağlantılarına bakılabilir.
  
Uludağ Üniversitesi Lisans Programları Yönetmelik ve Yönergeleri, Kredili Sistem Yönetmeliği, Katkı Payları ve Kayıt Yenileme, Kimlik-Diploma, Akademik Takvim, Yabancı Dil Hazırlık Programı, Yaz Öğretimi, Yatay ve Dikey Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal, Öğrenci Değişim Programları ve ilgili konularda bilgi edinmek için,  Uludağ Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nın internet sayfalarına başvurulabilir.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [02-Mar-2021 12:41]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [02-Mar-2021 12:41]

İçerik Görüntüleme : [2.349]