Araştırma Merkezimizce İstanbul'a Kültür ve Bilim Gezisi Düzenlendi
 Araştırma Merkezimizce İstanbul'a Kültür ve Bilim Gezisi Düzenlendi

Bursa Farabi Araştırma Merkezi tarafından, 30 Aralık 2022 tarihinde İstanbul'a gezi düzenlendi. Geziye kırk civarında öğrenci katıldı.

Fuat Sezgin İslam Bilim Müzesi'nden başlayan gezi, Yazar, yayıncı ve fikir adamı Cevat Özkaya'nın iştiraki ve rehberliği eşliğinde suriçi tarihi mekanlarda devam etti. Eminönü, Babıali ve Mahmut Paşa'daki gezi ardından, Sahhaflar çarşısı ve Beyazıt meydanını da gezdik. Bu sırada Cevat Özkaya Beyefendi'nin aktardığı tarihi ve kültürel anekdotlar, unutulmaz hatıralar meydana getirdi. 

Şehzadebaşı'ndaki gezi ardından, Fatih'te bulunan İlim ve Araştırma vakfında konaklanıldı. Evsahibi vakfın misafirperliğine hususen teşekkür ediyoruz. 

Fatih Camii ve haziresinde devam eden gezi sırasında, caminin restorasyonunda görev almış olan Hatta Prof. Dr. Hüsrev Subaşı ile karşılaştık. Bu son derece mutlu tevafuk sayesinde, kıymetli hocamızın verdiği önemli ve ilginç bilgiler, gezimizi daha manidar kıldı.

Gezimizin gerçekleşmesi hususunda yardımlarından dolayı İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ali Kaya hocamıza ve araç temini konusunda Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığına hususen teşekkür ediyoruz.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [04-Oca-2023]

Haber Görüntüleme : [776]