Deprem Nedeniyle Erasmus+Programı Kapsamında Getirilen Önlem ve Esneklikler

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve ülkemizin 10 ilini (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa) etkileyen deprem nedeniyle Erasmus öğrenci ve personel hareketliliklerine yönelik etkilerini asgariye indirmek üzere Türkiye Ulusal Ajansı'nın almış olduğu önlemler, esneklikler ve uygulamalar şu şekildedir:

1) Deprem felaketine yönelik esneklik ve uygulamaların kapsamı:

1.1 Aileleri, akrabaları, yakınları* veya kendileri yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler
1.2 Aileleri, akrabaları veya yakınları yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarında çalışmakta olan personel
1.3 Yukarıda sayılan 10 ildeki ECHE sahibi Yükseköğretim kurumlarında kayıtlı öğrenciler ile bu üniversitelerde çalışan personel

2) Hareketliliğe Başvuran veya Başvuracak öğrenci ve personelin durumu

2.1 Birinci ve ikinci derece akrabaları* veya kendileri, yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarına kayıtlı öğrenciler Erasmus+ öğrenci hareketliğine yapacakları başvurularda +10 puan ile önceliklendirilir.
2.2 Birinci ve ikinci derece akrabaları 1 yukarıda sayılan 10 ilde ikamet etmekte olup da kendileri farklı illerdeki ECHE sahibi yükseköğretim kurumlarında çalışmakta olan personel Erasmus personel hareketliliği başvurularında dezavantajlı kategoride değerlendirilerek önceliklendirilir.

* 1. ve 2. Derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eş, eşinin annesi, eşinin babası ile kendisinin veya eşinin büyükbabası, büyükannesi, torunları ve kardeşleri

Yukarıda belirtilen duruma uyan öğrencilerimizin ve personelimizin, çıkılan ilanlara başvuru yaparken aşağıdaki belgeleri Erasmus Portal sistemine yüklemeleri gerekmektedir:

Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyouz.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [15-Şub-2023 08:47]