2022-2023 Erasmus Öğrenim Hareketliliği Güz Dönemi Başvuruları Başladı

 

2022-2023 akademik yılı güz döneminde Erasmus öğrenim hareketliliği başvuruları çevrimiçi olarak UKEY üzerinden yapılmaya başlanmıştır.

Başvuru yönergesi için tıklayınız.

 

TERCİHLERLE İLGİLİ KURAL

Öğrencinin UKEY üzerinden yapacağı üniversite seçiminde G (GÜZ) kontenjanı 0 (Sıfır) olan okulları seçmesi durumunda yerleştirme yapılmaz, doğru tercihi yapmak sorumluluğu öğrenciye aittir, 0 (sıfır) kontenjanlı bir üniversite seçerek başvuru yapan öğrencinin o tercihi geçersiz sayılır, tek tercih yapması durumunda öğrenci yerleştirilemez ve hak kaybı oluşur. Öğrencinin birden fazla tercih yapması durumunda G (GÜZ) 0 (sıfır) kontenjanı olan üniversitelere yerleştirme yapılamaz ve öğrenci yerleştirme ile ilgili bir hak talebinde bulunamaz. 

Sevgili Öğrenciler;

UKEY üzerinde; "TERCİH BİLGİLERİ" sekmesinde, "OKUL TERCİHLERİ"nde listelenen üniversitelerin G (GÜZ) kontenjanının 1 olması gerekmektedir. Kontenjanları 1 olan okulları kontrol etmek için "Anlaşmalı Okullarla İlgili Dikkat Edilmesi Gerekenler" listesindeki üniversitelerden birini tercih kısmında seçtiğinizden emin olunuz.

UKEY ve yönergede belirtilen listede farklılık olması durumunda, yönergedeki liste geçerli olarak kabul edilir. Hak kaybı oluşmaması için üniversite seçiminde 2022-1 başvuru döneminde geçerli olan anlaşma ve kontenjan listesini dikkatle inceleyerek, ilk önce üniversitenizi belirleyip, daha sonra UKEY üzerinden başvuru yaparak listeden kontrolünü sağladığınız ve kontenjanı G (GÜZ) 1 (bir) olan üniversitelerden birini seçtiğinizden emin olunuz. 

2022-1 başvuru döneminde geçerli olan anlaşma ve kontenjan listesi için tıklayınız. Bölümünüzün anlaşmaları ile ilgili detaylı bilgi almak için mutlaka fakülte/bölüm koordinatörlerinize danışınız.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [14-Şub-2022 13:34]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [25-Nis-2023 13:07]

Duyuru Görüntüleme : [12.498]