"ENGELSİZ ULUDAĞ" TANITIM VE TERCİH GÜNLERİNDE

“ENGELSİZ ULUDAĞ “ ÜNİVERSİTE TANITIM GÜNLERİNDE

 

               23-25 Temmuz tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi tarafından düzenlenen Görükle Merkez Kampüsü Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezinde üniversite öğrenci adaylarına yönelik “Tanıtım ve Tercih Günleri” gerçekleştirildi.

               Tanıtım ve tercih günlerinde Engelsiz Uludağ (Engelli Öğrenci Birimi), yeni dönemde üniversitemizi tercih eden engelli öğrenciler ve birim çalışmalarına ilgi duyacak olan gönüllü öğrencilerimize birim çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere  stand kuruldu.

Standımızda  “Engelsiz Uludağ” birim tanıtım broşürleri ile birim çalışanları gelebilecek sorular için hazır bulundular.

“Engelsiz Uludağ “(EOB) Birimi olarak,  tanıtım günlerine katılan tüm tanıtım standlar ziyaret edilerek; Fakülteler, Meslek Yüksek Okulları ve İdari Temsilciler ile görüşüldü.

Üniversitemizin tüm  birimlerine “Engelli Öğrenci Biriminin Üniversite İçinde Tanınırlık Anketi” uygulandı. Uygulanan anket  sonuçlarına göre; Üniversitemizdeki Fakülte MYO ve İdari Birimler toplamında   %75 oranında birimin varlığından ve faaliyetlerinden birimin hedeflediği kadar   haberdar oldukları ve Engelli Öğrenci Birimi ile yapılacak olan ortak çalışmalarda işbirliği yapmak istediklerini saptanmıştır.  Anket katılımcılarının %25 inin önerileri ile yeni eğitim döneminde birim tanıtımının daha etkin yapılabilmesi için planlamalar başlamıştır.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Saim KILAVUZ ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İrfan KIRIŞTIOĞLU hocalarımızın da özel zaman ayırarak ziyaret  ettiği standımızda, Rektör hocamız ve yardımcısı İrfan hocamıza  yeni eğitim öğretim döneminin ilk  “ENGELSİZ ULUDAĞ”  gönüllüleri  olarak birim logolu tişörtleri  kendilerine sunulmuştur. Rektör hocamız yeni dönemde “ENGELSİZ ULUDAĞ” birimimin rektörlüğün tam desteği ile faaliyetlerini sürdüreceğinin sözünü vermiştir.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Tem-2019]

Haber Görüntüleme : [764]