Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı THU Projesi

Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Kapsamında

Fen Bilgisi Öğretmenliği Programında öğrenim gören 20 öğretmen adayımız, Proje danışmanları Prof. Dr. Zehra ÖZDİLEK ve Doç. Dr. Nurcan KAHRAMAN'ın önderliğinde "Herkes için Bilim ve Teknoloji Projesi"ni hayata geçirdiler. Projeda Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ve Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi (GUHEM) ile işbirliği çerçevesinde yürütülmektedir.

Fen bilimleri eğitiminde okul dışı öğrenme aktiviteleri büyük önem arz etmektedir. Öğrencilerin bireysel farklılıkları göz önünde tutulduğunda, okul dışı öğrenme ortamları olmazsa olmazlar arasındadır. Bu proje kapsamında, bu tür merkezlerin okul dışı öğrenme alanı olarak kullanımı ve yaparak-yaşayarak öğrenme açısından sunacağı zengin öğrenme fırsatlarının gözlemlenmesi amaçlanmaktadır.

21.03.2022

Haber Tarihi : [20-Mar-2022]