2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI MÜLAKAT SONUÇLARI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Ön sonuçların ilanı

21 Eylül 2023 Saat:13:00

lubasvuruludag.edu.tr

Ön sonuçların itiraz tarih ve saati (Üç iş günü itiraz süresinden sonra kesin sonuçlar ilan edilecektir.)

21-22-25 Eylül 2023 Saat:15.00

Kesin sonuçların İlanı

27 Eylül 2023 Saat:16:00

lubasvuruludag.edu.tr

Kesin Kayıt Tarihleri

28-29 Eylül -02 Ekim 2023 Saat:16.00

BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI KESİN KAYIT İŞLEMLERİ

Kesin kayıt yaptırmaya hak kazanan adayların, aşağıda yazılı belgeleri ilân edilen süre içinde Enstitü Müdürlüğüne şahsen gelerek   kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

Lisansüstü Eğitim Sicil ve Durum Bildirim Formu için TIKLAYINIZ

Lisansüstü Eğitim Danışman Tercih Formu için TIKLAYINIZ

Taahhütname için TIKLAYINIZ

Askerlik Durum Beyanı için TIKLAYINIZ

1. Mezuniyet Belgesi: Yüksek Lisans programı için başvuranlar Lisans; Doktora programı için başvuranlar Yüksek Lisans belgesi E-Devletten mezuniyet belgesi çıktısı kabul edilir. Yabancı ülkelerde Lisans/Yüksek Lisans programını bitirmiş adaylardan diploma veya mezuniyet belgeleriyle birlikte Yükseköğretim Kurulundan alınan tanınma belgesinin aslı  veya resmî onaylı örneği.
  2. Transkript: Dersler ve notların dökümü ile mezuniyet başarı notunu gösteren onaylı belge.  E-Devletten alınan transkript geçerlidir.
  3. ALES Sonuç Belgesi: ALES Sınav sonuçları açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl süre ile geçerlidir. Tüm lisansüstü programlar için en az 55 puan şartı aranmaktadır.
  4. Türkçe yeterlilik Belgesi: Yabancı Uyruklu adaylardan ULUTÖMER veya diğer devlet üniversiteleri tarafından yapılan Türkçe sınavından C1 düzeyinden az olmamak koşuluyla başarılı olmaları gerekir. (Türkiye'de eğitim görenlerden Türkçe Yeterlik Belgesi aranmaz)
  5. Fotoğraf: Son bir ay içerisinde çektirilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf öğrenci işlerine teslim etmelidir.
  1. Yabancı uyruklu öğrencilerin, öğrenim vizesi yaptırılmış pasaportun Türkçeye çevrilmiş noter tasdikli örneğini teslim etmeleri gerekmektedir.
  1. Yabancı Dil Belgesi: Doktorada YDS/YÖKDİL veya ÖSYM tarafından eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavları, yüksek lisansta ise bu sınavlara ek olarak Bursa Uludağ Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Merkezi Yabancı Dil Yeterlik Sınavı (BUÜDS) da geçerlidir.
  2.  Denklik Belgesi/Tanınma Belgesi:  Lisans ve Yüksek Lisans öğrenimini yurt dışında tamamlamış T.C. vatandaşı öğrenciler kayıt esnasında denklik belgesi getirecek. Yabancı uyruklu öğrenciler; denklik belgesi olmadan tanınma belgesi ile kayıt yaptırabilirler
  1. TC Nufüs Cüzdanı Fotokopisi
  2. Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmadığına dair yazılı beyan

2023-2024 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI GÜZ YARIYILI  MÜLAKAT SONUÇLARI İÇİN Tıklayınız...