Eğitim Fakültesi Paydaşlarına Destek Vermeye Devam Ediyor

Yürütücülüğünü Nilüfer Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden öğretmen Hatice GÜDENK’in üstlendiği ve BUÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç.Dr.Dilek ZEREN ÖZER ve Dr. Öğr. Üyesi Sema Nur GÜNGÖR’ün proje uzmanı olarak yer aldığı; TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı kapsamında desteklenen "Ekokent İznik/İznik Gölü ve Çevresinin Ekolojik ve Kültür Varlıklarını Öğreniyorum." projesi 10-14 Ekim 2022 tarihleri arasında 17 farklı okuldan 30 lise öğrencisi ile İznik Devlet Su İşleri (DSİ) tesislerinde konaklamalı olarak gerçekleştirildi.

Projeye, Bursa'nın farklı ilçe ve liselerinde öğrenim görmekte olan  30 onuncu sınıf öğrencisi katılım sağlamıştır. Farklı üniversitelerden de eğitmenlerin yer aldığı projede öğrencilere İznik Gölü ve havzasında, teorik ve uygulamalı olarak eğitimler verilmiştir. Öğrenciler, İznik Gölü’nü, havzasını ve çevresini yerinde ziyaret ederek biyoçeşitliliği, biyoçeşitliliğin önemini, İznik Gölü ve havzası özelinde incelemelerde bulunarak öğrenme fırsatı yakalamışlardır. Aynı zamanda öğrenciler, İznik ve çevresinde yer alan önemli tarihi mekanları eğitmenler eşliğinde ziyaret ederek İznik tarihi ve kültürel varlıklarını öğrenmişlerdir.

Haber Tarihi : [02-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [1.055]