Eduroam Nedir? What's Eduroam?

Uludağ Üniversitesi, EDUROAM (educational roaming - eğitim dolaşımı) olarak bilinen ve dünyada 54 ülkenin akademik kurumlarının üye olduğu, uluslararası araştırma ve eğitim topluluğu için geliştirilmiş, dünya çapında bir bilgisayar ağ sistemine üye olmuştur. Bu ağ, öğrenci, araştırmacı ve personelin bulundukları veya ziyaret ettikleri yerleşkelerde, kendi bilgisayarları ve mobil cihazları üzerinden Internet erişimi elde etmelerine izin verir.

@uludag.edu.tr uzantılı e-posta hesabına sahip Uludağ Üniversitesi öğrencisi, akademik ve idari personeli, kendi yerleşkeleri yanında, ülke içinde ve dışında, bulundukları yerleşkede de EDUROAM ağlarını özgürce ve ücretsiz olarak kullanabilirler. Uludağ Üniversitesi’ni ziyaret eden EDUROAM misafir kullanıcıları da EDUROAM'a üye bir kurumun verdiği kullanıcı kodu ve şifresine sahip olmaları halinde, yerleşke içindeki EDUROAM ağına hiçbir müracaat gerekmeksizin, onay ve yetki almadan bağlanabilirler.

EDUROAM ağı, kullanıcılarına güvenli bağlantı sağlamak için “şifreli tünel” olarak tanımlanabilecek bir bağlantı teknolojisinden yararlanmaktadır. Uludağ Üniversitesi EDUROAM ağına bağlantı teknolojileri konusunda kapsamlı bilgilerin bulunabileceği bağlantı ayarları sayfasında farklı mobil cihazların, hangi yöntemlerle bağlanabileceği, örneklerle, detaylı olarak anlatılmıştır.

http://www.eduroam.org.tr/ sayfasında ise EDUROAM hakkında daha kapsamlı bilgiler yanında Türkiye ve diğer ülkelerdeki EDUROAM ağları da görülebilir.


Uludağ University became a member of a worldwide computer network system known as EUROAM (Educational Roaming), having academic institution members in 54 countries of the world, developed for the international research and education community. This network allows students, researchers and staff to obtain internet access via mobile devices and own computers in their own campuses or when visiting other campuses.

With a @uludag.edu.tr extension e-mail account of Uludağ University student, academic and administrative staff can use EDUROAM networks with freedom and without paying both inside and outside of the country’s campuses besides their own campuses. EDUROAM guest users visiting Uludağ University if they have user code and password given by EDUROAM member institution, can connect without having application, approval, and authorization.

For ensuring a secure connection to EDUROAM network users, benefited from a connection technology named as "encrypted connection". Detailed information with examples regarding EDUROAM network connection technologies like how different mobile devices can connect with which methods are described in the settings page.

Besides EDUROAM networks in Turkey and other countries, more detailed information regarding EDUROAM can be found on the web page http://www.eduroam.org.tr/ .

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:29]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [29-Oca-2020 13:05]

İçerik Görüntüleme : [17.976]