• Kütüphaneden kimler yararlanabilir?

    Uludağ Üniversitesi mensubu öğrenciler, akademik - idari personel ve dışarıdan gelen araştırmacılar yararlanabilmektedir. Dışarıdan gelen araştırmacılara ödünç kitap verilmemekte, fotokopi çekmesine izin verilmektedir.

  • Kütüphane hangi saatlerde açıktır?

    Ayrıntılı Bilgi İçin Bakınız:http://www.uludag.edu.tr/kutuphane

  • Kütüphane ile ilgili sorularıma hemen yanıt alabilir miyim?

    Kütüphanemiz web sayfasında bulunan Kütüphaneciye Sor bölümünden hafta içi saat 09.00–17.00 saatleri arasında sorularınıza hemen yanıt ve destek alabilirsiniz.

  • Kütüphanede internete nasıl bağlanabilirim?

    Kütüphane içerisinde tüm kampüste olduğu gibi Eduroam aracılığıyla internet bağlantısı yapabilirsiniz. Bağlantı yapabilmek için cihazınızda bazı ayarlar yapmanız gerekmektedir. Ayrıntılı Bilgi İçin Bkz. http://uludag.edu.tr/eduroam/default/konu/1950

  • Kütüphaneye kitap bağışında bulunabilir miyim?

    Kütüphaneye kitap, dergi vb. bağışında bulunabilirsiniz. Kütüphaneye bağışlanan kitap, dergi vb. materyaller kütüphane sağlama birimi komisyonunca değerlendirilmekte ve koleksiyona katılmaya değer bulunan materyaller koleksiyona dahil edilmektedir. İlgili bağışların koleksiyona eklenip eklememesi ve kütüphane içinde nereye-nasıl yerleştireceği kararı ve yetkisi kütüphane yönetimine aittir. Sayfaları yıpranmış, yırtık, çizilmiş ya da eksik olan bağışlar kabul edilmemektedir. Ayrıntılı bilgi için Sağlama Birimi ile iletişime geçiniz.

  • Kütüphaneye yiyecek ve içecek getirebilir miyim?

    Kütüphane içinde su haricinde yiyecek-içecek tüketilmemektedir..

  • Kütüphanedeki basılı kaynakları nasıl tarayabilirim?

    Kütüphane koleksiyonunda bulunan kitap, dergi, e-kitap, görsel-işitsel kaynakları http://tarama.uludag.edu.tr/ web sitesi adresinden tarayabilirsiniz

  • Kitaplar raflara neye göre yerleştiriliyor?

    Kütüphanemiz, Dewey Onlu Sınıflama Sistemini kullanmaktadır. Kitaplar açık raf esasına göre konusal olarak raflara yerleştirilmiştir. Böylelikle aynı konuyu ihtiva eden kitapların bir araya gelmesi sağlanır.

  • Veritabanları ne işe yarar?

    Veritabanları akademik yayınların (e-dergi, e-makale, e-kitap vb.) yer aldığı bilgi kaynaklarıdır. Makale, dergi, kitap dışında standart, video görüntüleri, fotoğraflar vb. kaynaklar da yer almaktadır. Veri tabanlarının kullanımı vb. konusunda kütüphanemizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. 0 224 294 04 85 ya da ekaynaklar@uludag.edu.tr

  • Araştırmalarım konusunda nasıl yardım alabilirim?

    Yaptığınız ya da yapmayı planladığınız araştırmalarınız ile ilgili her zaman danışma kütüphanecilerinden yardım alabilirsiniz. Aradığınız bilgiye ulaşmak için Kütüphane kataloğu, veri tabanları ile internet’te kullanabileceğiniz araştırma yöntemleri size önerilecektir. 0 224 294 04 90 ya da referans@uludag.edu.tr

  • Üniversitemizin abone olduğu veritabanlarının tümünde nasıl arama yapabilirim?

    http://www.uludag.edu.tr/kutuphane adresinde bulunan "BÜTÜNLEŞİK ARAMA" kutucuğunu kullanarak abone olduğumuz veritabanlarının tümünü tarayabilirsiniz.

  • Veritabanlarına kampüs dışından erişebilir miyim?

    http://ekutuphane.uludag.edu.tr/ web sitemizden abone olduğumuz bütün e-kaynaklara ulaşabilirsiniz

  • Ödünç aldığım kaynağın iade tarihini nasıl öğrenebilirim?

    Web sayfamızda yer alan Kütüphane Hesabım bölümünden ödünç aldığınız kitapları ve iade tarihlerini görebilir, iade tarihi geçmemişse iade süresini uzatabilir ve hesabınıza tahakkuk etmiş cezalarınızdan haberdar olabilirsiniz.

  • Ödünç aldığım kaynağın iade süresini nasıl uzatabilirim?

    Ayrıntılı bilgi için tıklayın

  • Ödünç aldığım kitabı zamanında iade etmezsem ne olur?

    Günlük Para cezası uygulanır. Ayrıntılı bilgi için 0224-2940490 / 0224-2940490/91

  • Kütüphane’den ödünç aldığım bir materyali kaybettiğimde ne yapmalıyım?

    Kütüphane materyalinin kaybedilmesi veya hasara uğraması halinde kullanıcı bunu Kütüphane’ye acil olarak bildirmekle sorumludur. İrtibat: 0224-2940491

  • İstediğim kitap başka bir okuyucu tarafından ödünç alınmış ise ne yapmalıyım?

    Eğer bir kitap başkası tarafından ödünç alındıysa, ayırtma etme işlemi yapılabilir. Ayırtma edilen kaynak, kütüphaneye geri getirildikten sonra, 1 gün süreyle Ödünç Verme Bankosu'nda ayırtma işlemini yapan kişi için bekletilir. Ayırtma İşlemini  tarama.uludag.edu.tr Web sitesi üzerinden  yapabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi için tıklayın

  • Kimler Kütüphane'ye kitap önerebilir?

    Uludağ Üniversitesi öğrencileri ile akademik ve idari personeli, kitap ve diğer kütüphane materyallerinin satın alınmasını önerebilirler. Öğrenciler kitap önermek için Ödünç Verme Birimindeki formu doldurabilir. Akademik ve İdari personel yayın taleplerini UYATS sistemi araçılığıyla yapması gerekmektedir.

  • Alınmasını önerdiğim kitabın temin edildiğinden nasıl haberdar olurum?

    Öğrencilerimiz önerdikleri kitaplar için kitap öneri formuna e-posta adreslerini girdikleri takdirde kendilerine temin edildiğine dair geri bildirimde bulunulacaktır. Akademik ve İdari personelimizin UYATS sistemi üzerinden yaptıkları talepler içinse her aşamada sistem üzerinden bilgilendirileceklerdir.

  • Aradığım derginin kütüphanede olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

    Aradığınız derginin kütüphanede olup olmadığını öğrenebilmek için kütüphane içerisindeki tarama bilgisayarlarından ya da dışarıdan kütüphane web sayfası katalog sorgu ekranından dergi adını girerek tarama yapabilirsiniz. Kütüphanemizde bulunan dergilerin güncel sayıları Süreli yayınlar bölümü girişte sağ tarafta sergi rafında sergilenmektedir. Önceki sayılarını ise alfabetik olarak raflarda bulabilirsiniz.

  • Kütüphanede bulunan dergilerin güncel sayılarını nereden bulabilirim?

    Kütüphanemizde bulunan dergilerin güncel sayıları 2. Kat Süreli yayınlar bölümünde girişte sağ tarafta sergi rafında sergilenmektedir.

  • Dergileri ödünç alabilir miyim?

    Dergiler ödünç verilmemektedir. Ancak 2. Kat Süreli yayınlar bölümünde dergilerin içerisinden makalelerin fotokopisini çektirebilirsiniz.

  • Kütüphaneye abone olunması için basılı dergi önerebilir miyim?

    Kütüphanemizde bulunmayan ve basılı olarak abone olunmasını istediğiniz dergileri sureli@uludag.edu.tr adresine mail atarak ya da 2. Kat Süreli yayınlar bölümü birim sorumlusuna bildirebilirsiniz.

  • Kütüphanede günlük gazeteleri bulabilir miyim?

    Kütüphanemizin günlük olarak aboneliği bulunan Bursa Hakimiyet, Bursa Sancak, Cumhuriyet, Hürriyet, Kent, Olay, Sabah, Yeni Dönem, Yeni Şafak gazetelerini 2. Kat Süreli yayınlar bölümünde bulabilirsiniz. Kimliğiniz karşılığında ödünç alarak sadece bu bölümde okuyabilirsiniz.

  • Gazete arşivine nasıl erişebilirim?

    Kütüphanemiz gazete arşivinde bulunan gazetelere ulaşmak için Ek’te verilen randevu talep formunu doldurduktan sonra sureli@uludag.edu.tr adresine ileterek ya da Kütüphanemiz 2. katı Süreli yayınlar bölümünden talep formu doldurularak başvuru yapılabilir. Talepler, bir sonraki gün karşılanacağından, talep formu bir gün öncesinden teslim edilmelidir. Gazete arşivimizde bulunan gazeteleri görmek için Kütüphane ana sayfasında bulunan Gazeteler linkine tıklayınız.

  • Türkçe makaleleri nasıl tarayabilirim?

    Kütüphane koleksiyonundan sadece dergi taraması yapılabilmektedir. Ulusal dergilerde yayınlanmış ve indeklenmiş bilimsel ve akademik dergilerin içerisinde yayınlanmış makaleleri tarayabilmek için Kütüphanemiz ana sayfasından E-Kaynaklar altındaki Diğer E-Kaynaklar linkine tıklayarak ücretsiz veritabanlarından (ASOS-Index, Türkiye Makaleler Bibliyografyası, ULAKBİM Türkçe Veritabanları) aradığınız konu ile ilgili makaleleri yazar adından ya da anahtar sözcükten tarama yapabilirsiniz.

  • Uludağ Üniversitesinde yapılmış bitirme, yüksek lisans ve doktora tezlerine nasıl ulaşabilirim?

    3. Kat Tezler bölümden bu tezlere ulaşabilirsiniz. Bitirme tezlerin tamamını; yüksek lisans ve doktora tezlerinin belirli bir bölümünü fotokopi çektirebilirsiniz.

  • Tezleri ödünç alabilir miyim?

    Tezler ödünç verilmemektedir. Ancak Bitirme tezlerinin tamamını; yüksel lisans ve doktora tezlerinin ise belirli bir bölümünü fotokopi çektirebilirsiniz.

  • Diğer üniversitelerde yapılmış tezlere nasıl ulaşabilirim?

    Üniversitemiz dışında yapılmış ve yazarı tarafından erişimine izin verilen tezlere YÖK Ulusal Tez Merkezi web sayfasından https://tez.yok.gov.tr/UlusalTezMerkezi/ erişebilirsiniz. Yazarı tarafından erişimi kısıtlanmış tezler dışındaki “Bu tezin, veri tabanı üzerinden yayınlanma izni bulunmamaktadır. Yayınlanma izni olmayan tezlerin basılı kopyalarına Üniversite kütüphaneniz aracılığıyla (TÜBESS üzerinden) erişebilirsiniz.” ibaresi ile karşılaştığınız tezleri kütüphanemizden TÜBESS aracılığıyla talep edebilirsiniz. Yazarı tarafından belirli bir tarihe kadar kullanımı kısıtlanmış tezler talep edilememektedir.

  • Kütüphanede nerede fotokopi çektirebilirim?

    Kütüphanemiz 2. Katı Süreli yayınlar bölümünde ödünç alabileceğiniz kitaplar dışındaki; danışma kaynakları (Sözlük, ansiklopedi, referans kaynakları vb.), dergi ve tezlerin (bitirme tezlerinin tamamı, yüksek lisans ve doktora tezlerinin belirli bir bölümü) fotokopisini çektirebilirsiniz.

  • Görsel-İşitsel materyaller (CD, DVD, BlueRay) nerede bulunmaktadır?

    Basılı olmayan görsel materyallerin (DVD, VCD, CD, BlueRay)'lerin bulunduğu Görsel-İşitsel Birim kütüphanemiz 4. Katında bulunmaktadır. Film/Müzik DVD-CD'lerini bölümde bulunan bilgisayarlarda dinleyebilir ya da izleyebilirsiniz. Görsel-İşitsel Materyaller Kütüphane dışına ödünç verilmemektedir.

  • Kütüphaneler arası ödünç verme ve doküman sağlama hizmeti ne demektir (ILL)

    Üniversite kütüphaneleri arasındaki işbirliği çerçevesinde, kütüphanemizde bulunmayan kaynakların (kitap, makale, vb.)Üniversitemiz akademisyenleri için ilgili kütüphanlerden getirtilmesi işlemidir.

  • TÜBESS ne demektir?

    Türkiye Belge Sağlama ve Ödünç Verme Sistemi (TÜBESS) aracılığıyla YÖK Tez Merkezinden Tez Talep Edebilirsiniz. Ayrıntılı Bilgi İçin Bkz. http://www.uludag.edu.tr/kutuphane/default/konu/1770

  • Kütüphaneler arası ödünç verme ve doküman sağlama hizmetiden kimler yararlanabilir?

    Bu hizmetten Uludağ Üniversitesi Akademik personeli (Öğretim üyeleri ve öğretim elemanları) yararlanabilmektedir.

  • Kütüphaneler arası ödünç yayın / belge sağlama hizmetinden yararlanmak için ne yapmam gerekiyor?

    Ayrıntılı bilgi için tıklayın

  • Kütüphaneler arası ödünç yayın / belge sağlama hizmetinde herhangi bir ücret ödemem gerekiyor mu?

    Diğer bilgi merkezlerinden sağlanan kitaplar için geliş-gidiş kargo bedeli, Makaleler için, karşı kütüphanenin belirlediği fotokopi bedeli, Tezler için, U.Ü. Kütüphanesi tarafından belirlenen fotokopi bedeli ödenmektedir.

  • Kütüphane yurtdışından kitap / makale isteği yapabiliyor muyuz?

    Kütüphane yurtdışından kitap / makale isteği yapılmamaktadır. Yurtdışından makale isteği TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından yapılmaktadır.