DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BİNASI İNŞAATI BAŞLADI
 DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ BİNASI İNŞAATI BAŞLADI

Yaklaşık 25 yıl önce kuruluşu onaylanan ve 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılında eğitim, araştırma ve hizmet faaliyetlerine başlayan Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Diş Hekimliği Fakültesinin kampüs içerisinde yapımı planlanan kendi binasına kavuşması hayali Bursalı hayırsever iş insanı İbrahim GÜLMEZ’in desteği ile gerçeğe dönüşüyor.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü ile Haksan Otomotiv Mamülleri San. ve Tic. A.Ş. arasında Bursa Valiliği’nde 23.11.2021 tarihinde B.U.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Binası İnşaatı Protokolü imzalanmıştı. Haksan Otomotiv firmasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten iş insanı İbrahim GÜLMEZ, toplamda 12.500 metrekare ve 5 bloktan oluşacak Diş Hekimliği Fakültesi Binası’nın toplam 7050 metrekare ve 3 bloktan oluşan ilk etabının temelini Haziran 2022’de atarak inşaatını başlatmış olup inşaatın yapımını Abdullah Burkay İnşaat A.Ş üstlenmiştir.

11 Haziran 2020 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı ile Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü Arasında imzalanan “Birlikte Kullanım Protokolü” gereğince klinik hizmetlerini Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yürütmekte olan fakültemizin 2023-2024 yılından itibaren tüm faaliyetlerini yürütmek üzere Görükle Kampüsündeki kendi binasına taşınması öngörülmektedir. Böylece ilk öğrencilerimiz 4. yıldan itibaren klinik uygulamalı eğitimlerine kampüsteki binamızda başlayacaklardır. Kampüs içerisindeki fakülte binasının faaliyete geçmesiyle hem öğrencilerimizin farklı mekânlarda eğitim alma zorlukları ortadan kalkmış ve hem de diş hekimliği alanında eğitim, araştırma ve hizmet kalitesi açısından gözle görülür bir iyileşme yakalanmış olacaktır.

Görükle kampüsü yerleşkesinde yapımı devam eden BUÜ Diş Hekimliği Fakültesi bina inşaatının gelişim aşamalarına ait fotoğraflar ve dron görüntüleri kronolojik olarak düzenlenmiş ve aşağıda yayınlanmıştır.

DRON GÖRÜNTÜSÜ (EYLÜL 2022) İÇİN TIKLAYINIZ...

DRON GÖRÜNTÜSÜ (ARALIK 2022) İÇİN TIKLAYINIZ...

DRON GÖRÜNTÜSÜ (MART 2023) İÇİN TIKLAYINIZ...

DRON GÖRÜNTÜSÜ (TEMMUZ 2023) İÇİN TIKLAYINIZ...

DRON GÖRÜNTÜSÜ (EKİM 2023) İÇİN TIKLAYINIZ...

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [20-Tem-2022]

Haber Görüntüleme : [14.812]