ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE! MEZUN OLMA ŞARTLARI!

MEZUN OLMA ŞARTLARI;

- GANO’nun en az 2.00 olması,

- AKTS değerinin en az 240 olması (2014-2015 Eğitim - Öğretim Yılı ve sonrasında kayıt yaptıran öğrenciler için geçerli)

- %30 İngilizce destekli eğitimde kredi olarak derslerin %30’unun İngilizce derslerden alınması,

- Öğrencinin tabi olduğu ders planının gerektirdiği bütün dersleri vermiş olması 1, 2

- Stajını tamamlamış olması.

-Mesleki seçmeli derslerin ders planlarına uygun olarak alınması,

( AÇIKLAMA: Mesleki Seçmeli derslerin birbiri yerine sayılması hususunda problem yaşanmaması için derslerin ait olduğu dönemde alınması gerekmektedir. Yıllar arasında seçmeli dersler birbiri yerine sayılmamaktadır. Örneğin 3. Sınıfta fazladan alınan seçmeli bir ders 2. Sınıfta eksik kalan bir dersin yerine sayılmamaktadır. Diğer yıllar için de bu geçerlidir.

2. sınıfta alınması gereken toplam mesleki seçmeli ders sayısının ders planlarının 2. sınıf güz ve bahar dönemlerinde yer alan seçmeli ders listelerinden tamamlanması gerekmektedir. Aynı durum 3. ve 4. sınıf için de geçerlidir. Sosyal seçmeli dersler için dönem fark etmemektedir.

1 Ders planının gerektirdiği derslerin alınıp alınmadığının kontrolü, 1. sınıfı okuduğunuz eğitim öğretim yılına ait ders planına göre yapılmalı, ancak ders planında sonraki senelerde gerçekleşen olası değişiklikler de dikkate alınmalıdır. Örneğin, 2013-2014 eğitim yılında 1. sınıfı okuyan öğrencinin 1. sınıf derslerinin kontrolü 2013-2014 ders planına göre, 2. sınıf dersleri 2014-2015 ders planına göre, 3. sınıf dersleri 2015-2016 ders planına göre ve 4. sınıf dersleri 2016-2017 ders planına göre yapılmalıdır.

2 Ayrıca, ders kontrolleri yapılırken seçmeli derslerde de, aynı zorunlu derslerde olduğu gibi, tabi olunan ders planında sonraki senelerde gerçekleşen olası değişiklikler dikkate alınarak, alınması gereken seçmeli ders sayılarına (Türkçe mesleki dersler (Alan İçi Seçmeli Ders Türkçe), İngilizce mesleki dersler (Alan İçi Seçmeli Ders İngilizce) ve Sosyal seçmeli dersler (Alan Dışı Seçmeli Ders)) dikkat edilmelidir. Bu derslerin adetleri her dönem için ders planlarında zorunlu derslerin altında belirtilmiştir. Bu sayı tabi olunan yıla göre öğrenciden öğrenciye değişiklik göstermektedir.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [25-Nis-2019 08:22]