ONLİNE DERSLERE GİRİŞTE İZLENECEK YOL!

Arkadaşlar öncelikli olarak herkesin okul numaralarına ait kurumsal e-posta adreslerinden hesap açması gereklidir. Bu linke tıklayarak basit bir şekilde hesap oluşturabilirsiniz. https://www.microsoft.com/tr-tr/education/products/office

 

Teams uygulamasını telefonlarınıza veya bilgisayarınıza indirmeniz bu süreçte teamsden daha kullanışlı bir şekilde faydalanmanıza sebep olacaktır veyahut doğrudan tarayıcı üzerinden teamse girip oradan da derslere katılabilirsiniz. Uygulama olarak indirmeniz size bildirim gelmesini sağlayacaktır. 

Önceden teams uygulaması olup şahsi mailleriyle giren varsa çıkış yapıp kurumsal öğrenci mailleriyle girmesi gerekmektedir. 

 

Teams uygulamasına girdiğinizde “ekipler” kısmında her hocaya ait sınıflar mevcut olacak. Bu sınıfların içerisinde “kanallar” kısmında o hocaya ait dersler yer alacak. Örneğin; “Ormancılık 1. Sınıf (NEDİMCAN ŞEŞEN)” sınıfına girdiniz orada “kanallar” kısmında o hocadan alacağınız dersler yer alacak. İlla ders saatinde UKEY de yer alan linke tıklamanıza gerek yok. Şu anda da UKEY deki linklere tıklayarak sınıflara katılma istekleriniz hocalarınıza gönderebilirsiniz. Hocalarınız isteği gördüğü an kabul edecektir. Ondan sonra o sınıfa dahil olmuş olacaksınız. Her hafta yapılacak derse ait bir link yok arkadaşlar. Sadece yukarıda bahsettiğim gibi sınıf linki var. Sizlerin ders saatinde teams sınıfında olup hocanın gelmesini beklemeniz gerekmektedir. Sınıfa girdiğiniz zaman sağ üste yer alan “Toplantı Yapın” kısmına hiçbir öğrenci tıklamayacak. Sizin, ekranda beliren “Katıl” tuşuna basmanız gerekmektedir. Diyelim sınıfa girdiniz “Katıl” tuşu yok ekranda. Demek ki daha hoca gelmemiş, toplantıyı başlatmamış demektir. Siz “katıl” tuşu gelene kadar bekleyeceksiniz. 

 

 

Diyelim ki Saat: “09.40” da “Orman Koruma” dersiniz var. Yapmanız gerekenler; 

 

 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [20-Şub-2023 09:51]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [20-Şub-2023 09:51]

Duyuru Görüntüleme : [491]