Staj

STAJ YAPACAK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE !!!

Staj yapacak öğrenciler Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Öğrenci Staj Yönergesi (FEFÖSY)ni mutlaka okumaları ve aşağıdaki hususlara da özellikle dikkat etmeleri gerekmektedir.
Bölümümüzde isteğe bağlı olarak ve ilk 3 yarıyıl derslerini almış ve başarmış olan öğrenciler staj yapabilmektedirler.
Toplam staj süresi 20 iş günüdür. 20 gün üzerinden sigorta primi Üniversitemiz tarafından karşılanacaktır. 20 günün üzerinde staj yapan öğrenciler ilave günlerin sigortalarını kendileri veya işveren yatırabilir. İşyeri cumartesi günü çalışıyor ise staj süresi içerisine cumartesi günleri de dahildir. Hazırladığınız raporda cumartesi günleri de çalışıldığına dair onay olması gerekmektedir. Aksi takdirde cumartesi günü çalışılmamış kabul edilecektir.
Öğrenciler kayıtlı olduğu güz/bahar dönemi dışındaki ara dönemlerde kesintisiz 20 işgünü olacak şekilde staj yapabilmektedir. Yaz döneminde ders alan öğrenciler yaz dönemi sonrası güz dönemi başlayıncaya kadar staj için yeterli iş günü olduğu takdirde staj yapabilirler. Staj başlama tarihleri final sınav dönemlerinden sonra olmalıdır.
Öğrenci, derslere kayıtlı olduğu dönem ve kayıtlı olduğu yaz öğretimi sürecinde staj yapamaz. Derslere kayıtlı olmadığı bir yarıyılda staj yapmak isteyen öğrencilerin staj takvimi bölüm tarafından belirlenir.
Resmi tatil günlerinde yapılan staj süreden sayılmaz.

Staj için yapılması gerekenler aşağıda özetlenmiştir:

Staj ile ilgili tüm sorularınızı Staj Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Ferda ARI’ya şahsen, e-mail veya telefonla iletebilirsiniz.

FORMLAR:

Staj Defteri 1.ve 2.Sayfalar

İşyerinde Devam Durumunu Gösterir Çizelge (Defter İçin)

Staj Değerlendirme Formu (Defter İçin)

Staj Sonuç Bildirme Formu  (Defter İçin)

İsteğe Bağlı Staj Başvuru Formu (A Formu)

Staj Yapan Öğrenci İşyeri Değerlendirme Formu  (B Formu)

Staj Ücretlerine İşsizlik Fonu Katkısı ve İşveren Bilgi Formu  1

Staj Sözleşmesi Formu 2

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [25-May-2022 11:09]

İçerik Görüntüleme : [7.000]