Bölüm Başkanı'ndan Mesaj

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü’ne Hoş Geldiniz.


Bitki Koruma Bilim Dalının temelini oluşturan Fitopatoloji ve Entomoloji dalları tarım bilimlerinin en güncel konularından biridir. Ulusal ve uluslar arası düzeyde bitki koruma bilimi ile ilgili birçok güncel sorun bulunmakta ve bu sorunlara yönelik çözüm arayışlarına ihtiyaç duyulmaktadır.

Bölümümüz sahip olduğu kalite kültürü ve benimsediği vizyon ve misyonu çerçevesinde eğitim ve araştırma faaliyetlerini sürdürmektedir. Yürüttüğümüz eğitim faaliyetlerinde dikkat ettiğimiz en önemli nokta, ülkemiz koşullarını ve gerçeklerini öncelikli olarak dikkate almak koşulu ile lisans ve lisansüstü programlarda verdiğimiz derslerin gelişmiş ülkelerdeki benzer bölümlerle uyumlu olmasıdır. Bu anlayışımız ile küreselleşen dünya koşullarında ülkesinde var olan bitki koruma sorunlarını bilen ve bu sorunlara uluslararası perspektif ile çözüm önerisi üretebilen lisans ve lisan üstü mezunlar vermeyi amaçlıyoruz.

Bölümüzü lisans eğitimi için tercih edecek öğrencilerimiz için oluşturduğumuz zorunlu hazırlık sınıfımız yukarıda açıkladığımız ilkelerimizin bir ürünü olup öğrencilerimize mesleki hayatlarında ayrıcalık tanıyacaktır.

Bölümüzde şu anda üçü İtalya’da, biri Almanya’da olmak üzere dört saygın üniversite ile imzalamış olduğumuz ERASMUS anlaşmaları mevcuttur. Bu anlaşmalar çerçevesinde bir çok öğrencimizi bir yarıyıl süresince eğitimine devam etmek üzere yurtdışına gönderme imkanına sahibiz. Şu ana kadar birçok öğrencimiz bu anlaşmalardan faydalanmış ve mesleki bilgi ve deneyimlerini arttırmışlardır. Ayrıca, Avrupa Birliği ülkelerinde benzer program çerçevesinde eğitim gören öğrenciler ile kültürel ve sosyal olarak tanışma fırsatı elde etmişlerdir.

Bölümümüzden mezun olan öğrencilerimizin edindikleri bilgi ve mesleki deneyim ile gerek özel sektörde gerekse de kamu kuruluşlarında aranan özelliklere sahip olmaları ve öncelikli olarak tercih edilmeleri bizleri çok mutlu etmektedir. Mezunlarımız tarımın değişik sektörlerinde iş bulma olanağına sahiptirler. Bu sektörlerden bazıları, tarım ilaçları, tohumculuk, fidecilik, fidancılık, seracılık, çiçekçilik, yaş meyve ve sebze ihracatçılığını kapsamaktadır. Bu sektörlerin çoğu uluslar arası nitelikteki firmaların faaliyet gösterdiği alanlar olup gelecekte daha da önemli hale gelme potansiyeline sahiptir. Ayrıca, mezunlarımız tarım ilacı bayisi olarak kendi işlerini de yapma şansına sahiptirler. Mezunlarımıza ilişkin örnekler kariyer linkinden görülebilir.  

Bu bilgiler ışığında tarım bilimlerinde eğitim görmek isteyen öğrencilere bölümüzde eğitim görmelerini tavsiye eder ve lisans eğitiminde onlarla beraber olmaktan büyük mutluluk duyacağımızı belirtmek isterim.


Prof. Dr. İ. Alper SUSURLUK
Bölüm Başkanı

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [18-Oca-2022 06:26]

İçerik Görüntüleme : [3.479]