Kongre Faaliyetleri
 Kongre Faaliyetleri

 

3. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi

Bitki Koruma Bölümü ve Perla Fruit Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları işbirliği ile yürütülen "Evaluation of Matrix Effects for the Analysis of some Pesticide Residues in Citrus Fruits, Pepper, Tomato and Lettuce Samples using a Multi-Residue Analysis Method” başlıklı çalışma ile 29-03 Mart 2024 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşen “3. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi”ne Sayın Hocamız Prof. Dr. N. Alper KUMRAL tarafından katılım sağlanmıştır. 

 

 

V. AGRİBALKAN KONGRESİ

Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Hocamız Prof. Dr. N. Alper KUMRAL ve Yüksek Lisans Öğrencisi Ceren DOĞAN "Bifenazate and Abamectin Resistance in an Artifıcially Selected Population of Amblyseius swirskii as Biological Control Agents” başlıklı özgün çalışmalarını 20 - 23 Eylül 2023 tarihlerinde Edirne'de gerçekleşen “V. AGRİBALKAN Kongresi”nde sunmuşlardır.

   

 

II. Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi

Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Sayın Hocamız Prof. Dr. N. Alper KUMRAL ve Yüksek Lisans Öğrencisi Ceren DOĞAN, Doktora Öğrencisi Gamze MERTOĞLU "Molecular genetic basis of pesticide resistance in phytoseiids as biological control agents” ve "Recent studies on molecular identification of Phytoseiidae species (Acari: Mesostigmata) in Turkey" başlıklı özgün çalışmalarını 15 - 18 Mayıs 2023 tarihlerinde Bursa'da gerçekleşen “II. Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi”nde sunmuşlardır.

   

 

II. Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi

"2nd International Molecular Plant Protection Congress", IMPPC2023, 15-18 Mayıs 2023 tarihleri arasında Türkiye, Bursa, Orhangazi'deki Hektaş Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi'nde düzenlenmiştir. Kongre, Ankara Üniversitesi, Türkiye Tarım ve Orman Bakanlığı ve Hektaş Ticaret Türk A.Ş. koordinasyonunda gerçekleştirilmiştir. 

Kongrenin açılış konuşmasını, RNA interferansı - RNAi'yi keşfetmesi ile 2006 Fizyoloji veya Tıp dalında Nobel Ödülü sahibi olan Massachusetts Üniversitesi'nden Profesör Craig Mello yapmıştır. Ayrıca, "Moleküler Entomoloji, Bitki Patolojisi ve Yabancı Ot Bilimi" alanlarında dünya lideri olan 81 bilim insanı ana konuşmacı olarak yer almıştır. Ek olarak, 43 biyoteknoloji ve tarım şirketi, şirket profillerini ve bitki korumadaki yeniliklerini tanıtmak üzere sergi salonunda bulunmuştur. Kongre boyunca düzenli konuşmalar ve poster sunumları da gerçekleştirilmiştir. Bu kongre, bitki koruma alanında inovasyonları merkeze alarak, bitki koruma bilimindeki moleküler yaklaşımları tartışmak ve paylaşmak için bir platform sağlamaktadır.

 

 

2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi

Bitki Koruma Bölümü ve Perla Fruit Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları işbirliği ile yürütülen "DEVELOPMENT AND VALIDATION OF A FAST MULTI RESIDUE METHOD FOR 15 HIGH POLAR PESTICIDES IN TOMATO SAMPLES USING LC-MS/MS” başlıklı çalışma ile 15-19 Mart 2023 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşen “2. Uluslararası Gıda Kimyası Kongresi”ne Sayın Hocamız Prof. Dr. N. Alper KUMRAL tarafından katılım sağlanmıştır. 

 

7. Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi

Bitki Koruma Bölümü ve Perla Fruit Özel Gıda Kontrol Laboratuvarları proje işbirliği ile yürütülen "Method Optimization for the Detection of Acidic Pesticides using Alkaline Hydrolysis of their Esters and Conjugates in Tomato Matrix” başlıklı özgün çalışma 03-04 Kasım 2022 tarihinde İstanbul'da gerçekleşen “7.Uluslararası Gıda Güvenliği Kongresi”nde en iyi poster alanında 3.lük ödülü almıştır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [15-Kas-2022]

Haber Görüntüleme : [1.192]