Hakkımızda

1981 yılında Bursa Yüksek Öğretmen Okulu bünyesinde açılan Almanca Öğretmenliği programı, 1982 yılında Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesinde yeniden yapılanmıştır. 1996 yılından beri Görükle yerleşkesinde varlığını sürdüren programda, 1990-1991 eğitim-öğretim yılından itibaren hazırlık sınıfı uygulaması başlamıştır.

Adayların programa kayıt olabilmeleri için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezince yapılan sınavlarda yeterli puanı almış olmaları gerekmektedir.

Alman Dili Eğitimi (Almanca Öğretmenliği) alanında lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken 240 AKTS’lik zorunlu ve seçimlik derslerin tümünü başarıyla tamamlaması ve genel ağırlıklı not ortalamasının ( GANO) 4.00 üzerinden en az 2.00 olması gerekir.

Programın amacı, Alman dili ve dil öğretim yöntemleri hakkında donanımlı, öğretmenlik mesleğinin gerektirdiği yeterlilik ve duyarlığa sahip, araştıran, iletişim becerileri gelişmiş, kendisi ve çevresiyle barışık, yapıcı ve yaratıcı Almanca Öğretmenleri yetiştirmektir.

Almanca Öğretmenliği bünyesinde lisansüstü programlardan Yüksek Lisans ve Doktora programı da yürütülmektedir.

Lisans programındaki öğrenciler için Erasmus ve Yüksek Lisans ve Doktora programı öğrencileri için Secondos değişim programları kapsamında Almanya ve Avusturya’daki Üniversitelerle öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapılmaktadır.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [01-Şub-2021 10:50]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [01-Şub-2021 11:00]

İçerik Görüntüleme : [2.584]