Fakültemizde Staj Yapacak Öğrencilerin Dikkatine ( ÇİFTLİK STAJI BİLGİLENDİRME METNİ )

ÇİFTLİK STAJI BİLGİLENDİRME METNİ

 

  1. Staj başlangıcında toplanma yeri Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi-TUAM (Çiftlik)’dır. Stajın ilk gününden sonra staj çalışma planına göre toplanma yeri çalışılan birim olabilir.
  2. Sabah çalışmaya başlama saati 08.00’dir. 08.30’dan sonra staja gelenler o gün için yok yazılır.
  3. Staj çalışması bitim saati 17.00’dir. Bu saatten önce çalışma alanından ayrınılmamalıdır.
  4. Sabah 08.00 - 08.30 ve akşam 16.30 – 17.00 saatleri arasında ilgili birim sorumlusu tarafından yoklama alınacaktır. Yoklama vermeden staj alanı terkedilmemelidir. İzinsiz olarak staj çalışma yeri terkedildiği takdirde o günkü staj geçersiz sayılacaktır.
  5. Stajın başlangıcından (ilk gününden) itibaren arazide çalışmaya uygun kıyafetlerle, (çeşitli bitki ve kene vb. canlı zararlarından korunmak için çizme, pantolon vb. bacakları kapatan) giyilerek çalışma alanına gelinmelidir. Herkesin kendine ait lastik çizmesi olmalıdır. İş eldiveni ve şapka çiftlik yönetimi tarafından bir defaya mahsus dağıtılacaktır.
  6. Güneş ışınlarının kuvvetli olduğu saatlerde arazide çalışılabileceğinden zararlı ışınlarından korunmak için mutlaka önlen (yüksek faktörlü krem, uygun giysiler vb.) alınmalıdır.
  7. Arazi çalışmasına engel oluşturacak rahatsızlığı (Alerjik vb.) bulunan stajerler Kamu Kurumlarında geçerli Heyet Raporlarını durumlarını açıklayan dilekçe ile birlikte Ziraat Fakültesi Öğrenci İşleri Birimine bildirmelidirler. Değerlendirme sonrası durumları tespit edilen stajerler uygun işlerde çalıştırılacaktır.
  8. Öğlen dinlenme; 12.00 – 13.00 saatleri arası olup süresi bir saattir. Bu saatler arasında TUAM’nde yemek yiyecek (Öğrenci Yemek Kartları ile bedeli karşılığı) olanlar önceden görevli öğretim elemanlarına bildirmelidirler. Öğrenci Yemek Kartlarında para yüklü olmalıdır. Bu saatler arasında staj yapan öğrencilere ücretsiz olarak çay servisi olacaktır.
  9. Çiftlik merkezinde hazırlanan yemek yeme ve dinlenme alanı dışında kalan alanlarda oturulması ve yemek yenmesi yasaktır.
  10. Staj yapan öğrenciler Personel servislerinden yararlanabilirler. Bu servislerden  yararlanırken önceliğin personele ait olduğunu unutmamalı ve davranışlara özen gösterilmelidir.
  11. Kullandığımız ortamların temizliğine özen gösterilmeli ve yerlere çöp vb. atıklar atmamalıdır.
  12. Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi-TUAM’da yapılan staj tüm Ziraat Fakültesi Birimlerini kapsamaktadır ve stajerler o günkü program dahilinde farklı birimlerde görevlendirilirler. Görev yerleri program dahilinde değiştirilerek toplam işgünü tamamlanır. Bu şekilde stajerlerin Ziraat Fakültesi’nin farklı birimlerinde çalışarak bilgi, beceri ve tecrübelerini arttırmaları sağlanır.
  13. Çalışma sırasında birlikte çalışılan kişilerle sorunlar yaşanması durumunda, konu ilgililere aktarılmalıdır. İletişim eksikliğinde sorunların daha büyük problemlere neden olabileceği unutulmamalıdır. 
  14. Staj boyunca staj sorumlularının (Görevli Öğretim Elemanı, TUAM Müdürü vb.) uyarılarına uyulmalıdır. Tüm uyarı ve önlemler olası kazaların ve meydana gelebilecek zararların önlenmesi için önemlidir.
  15. Staj sırasında stajerlerin traktör başta olmak üzere görevlilerin izni olmadan herhangi bir cihaz veya aleti kullanmak ya da kullanmaya teşebbüs etmek kesinlikle yasaktır.

 

 

 

                                                                                                          Bursa Uludağ Üniversitesi

                                                                                                                   Ziraat Fakültesi

                                                                                                                          TUAM

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [19-Haz-2019]

Duyuru Görüntüleme : [3.023]