İki yeni bakteri türü keşfedildi

Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Altun' un danışmanlığını yaptığı, Dr. Araş. Gör. Dr. İzzet B. Satıcıoğlu ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Duman ile Prof. Dr. Nevzat Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Hilal Ay'ın yürüttüğü proje kapsamında alabalıklarda iki yeni bakteri türünün keşfi yapıldı.

İki Yeni Bakteri Türünün İsmi Belli Oldu

Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Su Ürünleri ve Hastalıkları Anabilim Dalı Araş. Gör. Dr. İzzet B. Satıcıoğlu’nun yürütücü olduğu ERÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü (BAP) tarafından desteklenen proje kapsamında yeni bakteriler tespit edildi. Keşfedilen yeni bakterilere Latincede Türk anlamına gelen “turcicum” ve Kayseri ilinin ismi “kayseriense” isimleri verildi.

Araştırmaya Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Soner Altun ve Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Duman, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Şahin ve Dr. Öğr. Üyesi Hilal Ay da katıldı. Yapılan çalışma, Systematic and Applied Microbiology isimli dergide bir

Haber Tarihi : [09-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : [1.608]