Haber

12.05.2017 12:16:32

Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi

Is sagligi ve güvenliginin çalisma hayatindaki önemi ve önceligine inanan Bakanligimiz 1987 yilindan bu yana her yil 4-10 Mayis tarihlerinde "Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi" düzenlemektedir.

 

Yüksekokulumuz Is Sagligi ve Güvenligi Programi ögretim elemanlari ve ögrencileri Is Sagligi ve Güvenligi Haftasini egitimlerine ve toplumsal bilince katki saglayacak  faaliyetlerle zenginlestirdiler.

 

9 MAYIS 2017 - Afet ve Acil Durum Yönetimi

Yüksekokulumuz Is Sagligi ve Güvenligi programi son sinif ögrencileri Afet ve Acil Durum Yönetimi dersi kapsaminda Nilüfer Belediyesi Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezini ziyaret ettiler. Afet Isleri Koordinasyon Sorumlusu Fatih Isik'tan Afetler ve Acil Durumlar ile ilgili önemli bilgiler edinen ögrencilerimiz Deprem Tecrübe Simülasyonu, Yangin Söndürme Simülasyonu ve Duman Simülasyonu ile okulda ögrenmis olduklari teorik bilgiyi uygulama firsati bularak pekistirmis oldu. Is Sagligi ve Güvenligi Program Baskani Ögr. Gör. Ugur Saklangiç'in ve Ögr. Gör. Sevil Çirakoglu'nun bu faydali egitimin gerçeklesmesinde emegi geçen Koordinatör Fatih Bey ve Pinar Hanim'a tesekkür belgesi sunmasiyla program son buldu.

10 MAYIS 2017 - IS ISTEN GEÇMEDEN ÖNCE IS GÜVENLIGI

 

Uludag Üniversitesinde Is Güvenligine dikkat çekmek için Is güvenligi programi ögrencileri yürüyüs düzenledi.

Uludag Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Is Sagligi ve Güvenligi Programi Baskani Ögr. Gör. Ugur Saklangiç, Ögr. Gör. Sevil Çirakoglu, Makine Mühendisligi Ögretim Üyesi  Doç Dr. Nurettin Yamankaradeniz rehberliginde ögrencilerimizin is kazalarina ve meslek hastaliklarina vurgu yapmak ve duyarlilik olusturmak için düzenledigi etkinlikte, is ekipmanlari, brosürler, is kazasi canlandirmalari ve projeleri Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay tarafindan ilgiyle dinlenildi.

Görükle Kampüsü içinde Is Sagligi ve Güvenligi Haftasi Farkindalik Yürüyüsü yapilarak ögrencilere ve ilgililere bilgilendirme brosürleri dagitildi. Yürüyüs esnasinda konusan Doç. Dr. Nurettin Yamankaradeniz: “Is güvenligi yalniz is güvenligi uzmanlarinin derdi degildir. Is vereninden çalisanina hatta etkileri bakimindan herkesi ilgilendiren bir konudur. Alinacak önlemler is kazasi meydana geldikten sonra karsilasacagimiz kayiplardan çok daha az maliyetli olacaktir. Bu konuda herkesin çalismasi gerekiyor.” dedi.

Is Sagligi ve Güvenligi Programinin faaliyetleri ve projeleri önümüzdeki dönemlerde artarak devam edecegi ögrenildi.

 

 

11 MAYIS 2017 - Risk Degerlendirme

Is Sagligi ve Güvenligi konusunun vazgeçilmez unsurlarindan biri olan Risk Degerlendirme basligi altinda Ergonomi ve Kimyasallarla Çalisma konularinin ele alindigi seminere Yüksekokulumuz Is Sagligi ve Güvenligi Programi ögrencileri tam kadro katildi. Is Sagligi ve Güvenligi Uzmani olarak görev yapan diger katilimcilarla tanisma imkani bulan ögrencilerimiz mezun olduktan sonra çalisma ortamlarinin nasil olacagi, nelere dikkat etmeleri gerektigi gibi konularda birebir bu isi hali hazirda yapan kisilerden ögrenmis oldular.



Bilgi

Okunma Sayısı: 1739
Eklenme Tarihi: 12.05.2017 12:16:32
Güncelleme Tarihi: -

Paylaş