Tohumlarda Kalite Testleri Uygulamalı Eğitimi

Hedef Kitle

 Özel tohumculuk firmalarının kalite güvence laboratuvarlarında çalışan personel

Eğitimin Konu Başlıkları

1. Tohumculuk İşletmesi İçin Kalitenin Tanımı ve Önemi

     1.1. Tohumda kalite kavramı

     1.2. Tohumda kalite özellikleri

2. Tohum Kalitesinin Ölçülmesi

     2.1. Tohumlarda genetik ve fiziksel safiyet

     2.2. Tohumlarda canlılık testleri

     2.3. Tohumlarda güç (vigor) testleri

3. Tohum Kalite Güvence Laboratuvarları ve Uygulanan Testler

     3.1. Tohum nem kapsamı tayini

     3.2. Tohum ağırlığının (1000 tohum/dane ağırlığı) belirlenmesi

     3.3. Çimlendirme testleri

     3.4. Tetrazolium (TZ) testi

     3.5. Elektriksel iletkenlik (EC) testi

     3.6. Radikula çıkış testi

4. Tohumlarda Kalite ve Performansın Arttırılmasında Kullanılan Teknolojik Uygulamalar

     5.1. Hidrasyon-dehidrasyon uygulamaları

     5.2. Fiziksel uygulamalar

     5.3. Kimyasal uygulamalar

     5.4. Tohumlarda kaplama uygulamaları

Eğitimin Kazanımları

Bu eğitim ile; özel tohumculuk firmalarının kalite güvence laboratuvarlarında çalışan personel (kalite güvence laboratuvar sorumlusu, kalite kontrol sorumlusu, laboratuvar sorumlusu ve tohum teknolojisi alanında AR-GE sorumlusu vb. pozisyonlarda çalışan ziraat mühendisleri ve/veya teknikerleri) “Tohumculukta Kalite” konusunda bilgi sahibi olacak, Uluslararası Tohum Test Birliği (ISTA) Kuralları’na göre tohumlarda yapılan çeşitli testlerin prosedürlerini uygulamalı olarak öğrenecek, tohum kalitesi ve performansını arttırmaya yönelik çeşitli teknolojik uygulamalar hakkında deneyim kazanacaklardır.

Önerilen Katılımcı Sayısı

(En az 15)

15 - 20 katılımcı

Toplam Eğitim Süresi (saat)

36 saat

Anasayfaya Dön

İçerik Ekleme Tarihi : [07-Eki-2019]

İçerik Görüntüleme : [903]