ULUTÖMER Ailesi Nevruzu Kutladı

        ULUTÖMER ailesi olarak kültürleri birleştirip kaynaştırmayı ve Türk kültürünü, Türk dilini öğretmeyi öncelikli amaç edindiğimiz için Nevruzu -baharın gelişini- tüm dünya barış elçisi öğrencilerimize tanıtmak amaçlı olarak düzenlediğimiz Nevruz programında oldukça renkli görüntüler ortaya çıktı. 

            Nevruz şenliğinde öncelikle öğrencilerimizi öğretmenleri eşliğinde 21 Mart 2018 Çarşamba günü Bursa Valiliğine götürdük. Valilik önünde kültürümüzün temsilcileri olarak Mehter Takımı bizleri karşıladı. Barış elçilerimiz buradaki gösterilere büyük ilgi gösterdi. Daha sonra Bursa Valisi İzzettin KÜÇÜK ziyaret edildi. Valimiz İzzettin KÜÇÜK ULUTÖMER'in barış elçileriyle fotoğraf çekindi. Ardından Mehter Takımı eşliğinde 15 Temmuz Şehitler Meydanına yüründü ve son olarak Kent Meydanına gidilerek çeşitli gösteriler ve kültürümüzü yansıtan müzikler eşliğinde pilav ve ayran dağıtıldı. 

            ULUTÖMER ailesi etkinliklere Uludağ Üniversitesi Şenlik Alanında devam etti. Kültürlerin birleşimini simgeleyen ailemiz burada Türk kültürünü yansıtacak çeşitli oyunlar ve müziklerle öğrencilerimizin doyasıya eğlenmesini sağladı. Hem eğlenen hem Türk kültürünü öğrenen öğrencilerimiz Türk müziklerinde dans ettiler, tatlı yediler, oyunlar oynadılar. 

          Etkinliğimize katılarak ULUTÖMER ailesini onurlandıran Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet YÜCE de barış ve dostluğu içeren bir konuşma yaptı. Ardından ULUTÖMER Müdürü Süleyman EROĞLU konuşmasını yaptı ve ardından maniler okuyup, Nevruzu simgeleyen ateşin üstünden atladılar. Nevruzun geleneklerinden biri olan demir dövme sanatını temsil etmek için demir dövdüler.

            ULUTÖMER ailesi tüm davetlilere tatlı ikramı yaparak programını sonlandırdı.

 

 

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [22-Mar-2018]

Haber Görüntüleme : [1.229]