"TÜRK DÜNYASINDA KADIN OLMAK" ULUSLARARASI KADIN ÇALIŞMLARI KONGRESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK.

“Türk Dünyasında Kadın Olmak" temalı, Uluslararası Kadın Çalışmaları Kongresi’ni Üniversitemiz ev sahipliğinde; Bursa Uludağ Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Kadın Aile ve Çocuk Hizmetleri Şubesi’nin ortaklığında düzenlendi. Kongre Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınması yıldönümünde gerçekleşti. Hem tarihi anlamda önemli bir gün olması hem de Bursa şehrimizin Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi nedeniyle bu kongreyi planladık. Kongremize; Türkmenistan, Özbekistan, Moldova, Kazakistan, Azerbaycan ve İran’dan kadın çalışmaları yapan akademisyen kadın katılımcılar yer aldı. Ayrıca Türk Dünyası için önemli bir düşünce adamı olan İsmail Gaspıralı’nın torunu da aramızdaydı. Aramızda olan herkese ve kongrenin hazırlık sürecinde ve düzenleme kurulunda emeği bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

Kongreye yabancı ülkelerin yanı sıra Türkiye’deki üniversiteler ve ilgili kuruluşlardan kadın çalışmaları yapan 105 katılımcı sözlü bildirileri kongre sürecinde iki büyük panelin ve aynı anda 4 ayrı salonda 18 oturumda sözlü sunum gerçekleştirildi.

Haber Tarihi : [08-Ara-2022]

Haber Görüntüleme : [1.393]