Araştırma Olanakları

U.Ü. Ziraat Fakültesi Uzaktan Algılama (UA) ve Cografi Blgi Sistemleri (CBS) merkezi 1995 yılında Bursa Ticaret Borsası ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığının katkıları ile Toprak Bölümü bünyesinde faaliyete geçmiştir. O tarihten bu güne kadar yapılan araştırmalar ve projelerle Uzaktan Algılama ve CBS Merkezine aşağıda verilen donanım, yazılım ve uydu görüntüleri kazandırılmıştır.

Yazılımlar : Yoğunlukla kullandığımız yazılımlar ILWIS, ERDAS Imagine Prof., ArcGIS Lab Kit (ArcInfo), ArcPAD, NetCAD GIS
Donanımlar : Network ortamında birbirine bağlı beş adet Bilgisayar, AO boyutlu CalComp sayısallaştırıcı, HP 500 Plotter, HP A3 ve A4 renkli yazıcılar, 12000Sp Tarayıcı, A0 Renkli Tarayıcı, 4 adet Magellan GPS ve aksesuar ile sırt anteni, 2 adet HP cep bilgisayarı, 1 Adet Sokia aynalı stereoskop, 1 adet eco-sounder ünitesi.
Görüntüler : Merkezimizde 1983 yılından günümüze kadar uzanan bir çok yıla ait Landsat 5 TM ve Landsat 7 ETM, IRS1C LISS, SPOT, SPOT 5, IKONOS tam çerçeve uydu görüntüleri bulunmaktadır.
Harita ve diğer veriler : Çeşitli ölçeklerde basılı ve sayısal Topoğrafik haritalar, Siyah-Beyaz Hava Fotoğrafları, Yükseklik paftaları, Toprak haritaları ve Jeolojik haritalar.

BAŞLICA ARAŞTIRMA KONULARI

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [3.486]