ARDEB 2019 Yılı 2. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları Açıklandı

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Kavuşturan tarafından 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı” kapsamında 2019 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)’na  MAG Araştırma Grubuna önerilen “Auxetic Örme Kumaşların Tasarımı ve Üretimi” başlıklı projenin bilimsel olarak desteklenmesine karar verilmiştir.

Proje ekibinde Dr.Serkan Tezel ve Tekstil Yük Müh. Mehmet Tiritoğlu da görev almaktadır.

Proje kapsamında; eksenel yönde kuvvete maruz bırakıldıklarında diğer doğrultuda daralmak yerine genişleyen (auxetic) örme kumaş üretilecektir. Kuvvet altında oluşacak açıklıklar sayesinde kumaş geçirgenliğinin kontrollü olarak arttırılması ve daha konforlu spor giysilerinin elde edilmesi hedeflenmektedir.

Haber Tarihi : [17-Nis-2020]

Haber Görüntüleme : [2.223]