TEXSUM'21 Tekstil Zirvesi 3-4 Mart Tarihlerinde Gerçekleştirildi
 TEXSUM'21 Tekstil Zirvesi 3-4 Mart Tarihlerinde Gerçekleştirildi

TEXSUM'21 Tekstil Zirvesi etkinliği, Bursa Uludağ Üniversitesi Tekstil Mühendisliği Bölümü ve BUÜ Tekstil Mühendisliği Topluluğu – Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği işbirliğinde tekstil mühendisliği öğrencilerinin geleceklerine yön verebilmek, kariyer hedeflerine yönelik fikir sahibi olmalarını sağlamak, sektörle ilgili soru işaretlerine yanıt bulabilmek amacıyla 3-4 Mart 2021 tarihlerinde online olarak (zoom webinar) gerçekleştirildi.

TEXSUM'21 etkinliğine 40 farklı üniversiteden 465 öğrenci ve 527 çalışan toplam 992 kişi katılım sağladı. Katılımın oldukça yüksek olduğunu belirten BUÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Dilek KUT ve BUÜ Tekstil Mühendisliği Topluluğu Danışmanı Dr. Serkan TEZEL, öğrencilerden, öğretim üyelerinden ve sektör temsilcilerinden çok sayıda olumlu dönüş aldıklarını ve bu yıl ikincisi düzenlenen etkinliği önümüzdeki yıllarda da düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti.

Açılış konuşmalarını BUÜ Tekstil Mühendisliği Topluluğu Başkanı Gözde MERİÇ, BUÜ Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Dilek KUT, BUÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Akın Burak ETEMOĞLU ve BUÜ Rektörü Prof.Dr. A. Saim KILAVUZ'un yaptığı etkinlik iki gün boyunca yoğun bir katılımla takip edildi.

Etkinliğin 3 Mart 2021 tarihindeki ilk oturumunda UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar TAŞDELEN ENGİN, İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet ÖKSÜZ, Tekstil Mühendisleri Odası Başkanı Aykut ÜSTÜN, İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa GÜLTEPE ve UHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit GÜNDEMİR "Pandemi Sonrası Tekstil Nerede?" başlıklı panelde görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Aslı FİLİNTA DEMİR (Tasarımcı) "Sosyal Sürdürülebilirlik" ve Metin Baran SALTIK (Gürmen Group Üretim ve Tedarik Direktörü) "Akıllı Tekstiller" üzerine görüşlerini paylaşırken, "Sürdürülebilirlik" panelinde  Prof.Dr. Hüseyin Aksel EREN (BUÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü) Moderatörlüğünde  Arzu KONYALI (LCW Malzeme Kalite Güvence Müdürü), Selim KARACA (Ozon Tekstil Strateji ve İş Geliştirme Direktörü) ve Yunus Emre IŞIK (Koton Kalite Güvence Direktörü) yer aldı.

Etkinliğin 4 Mart 2021 tarihindeki ilk oturumunda Mustafa Mert DAĞDELEN (Coats Üretim Müdürü) "Konfeksiyon Sektöründe Trend Nereye Gidiyor?" konusunda görüşlerini paylaşırken, Prof.Dr. Binnaz KAPLANGİRAY'ın moderatörlüğündeki "Kadın Girişimciler" panelinde Duygu YILMAZ (Co-Founder & Ceo at Biolive), Dr Selcen ALTINOK (Dosetex Kurucusu) ve Doç.Dr. Şölen KİPÖZ (İzmir Ekonomi Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü) yer aldı ve başarı öykülerini katılımcılara aktardı.

BUÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Dilek KUT'un moderatörlüğündeki "Dokusuz Yüzeyler" panelinde Cem OR (Biosphere Corporation Nonwoven Üretim ve Proje Müdürü) ve Serkan GÖĞÜŞ (Modul Tekstil CEO) yer alırken etkinliğin son oturumu olan "Dijital Dönüşüm" panelinde Füsun EKREN (Tekstil Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı) Moderatörlüğünde, Osman Kürşat ARDIÇ (Masterkey Virtual Fashion Satış Müdürü), Selçuk ŞİRECİ (Prosoft VR Kurucusu) ve Ufuk SEMİZ (Astaş Eğitim Departmanı Müdürü) görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

Kapanış oturumunda BUÜ Tekstil Mühendisliği Topluluğu Başkanı Gözde MERİÇ ve topluluk yönetim kurulu üyeleri Kadir CANLI, Gülşah ÖZCAN, Tuğba ALKAN, Melike KAŞMER, Ecem FİLİZ, Hamza ŞEVİK, Mehmet Ali KIZILÖRENLİ, Taha MOLLAAHMET, Ayşe Sena AKDENİZ, İlknur DALAKLI, Beyza KANŞIRA söz aldı. TEXSUM'21 organizasyonu için yoğun bir çalışma yaptıklarını belirten Gözde MERİÇ ve yönetim kurulu üyeleri, etkinlikte söz alan tüm konuşmacılara, katılımcılara, UTİB, UHKİB ve BUÜ Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanlığına  teşekkürlerini sundu.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [08-Mar-2021]

Haber Görüntüleme : [2.620]