Son sınıf öğrencilerimize CV hazırlama ve mülakat teknikleri semineri verildi.

Mühendis adayları CV hazırlamayı ve mülakat tekniklerini öğrendi

BUSİAD ile Uludağ Üniversitesi iş birliği ile organize edilen “Etkili CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” konulu seminer, Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. TOFAŞ Yetenek Kazandırma ve İşveren İletişimi Yöneticisi Ezgi Bozkurt’un konuşmacı olduğu programa; Makine, Otomotiv, Elektrik - Elektronik, Tekstil ve Çevre Mühendisliği Bölümü öğrencileri katıldı.

Öğrencilere “Etkili CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri” isimli bir sunum yapan TOFAŞ Yetenek Kazandırma ve İşveren İletişimi Yöneticisi Ezgi Bozkurt, CV’nin tanımını yaparak, hazırlanacak öz geçmişte sizi rakiplerinizin önüne geçirecek farklılıklara odaklanılması gerektiğini belirtti. En yalın, sade ve net hali ile hazırlanması gereken bir öz geçmişin içinde bulunması gereken konu başlıkları üzerinde duran Bozkurt, “Bir öz geçmişte ad, soy ad, adres, telefon ve e-mail gibi bilgiler her zaman güncel olmalı. Diğer kişisel bilgiler de öz geçmişte yerini almalı. Eğitim bilgileri, kariyer hedefi, daha önce hayata geçirilen projeler ve yer alınan stajlar, yabancı dil bilgisi, bilgisayar tecrübesi, ilgi alanları ve referanslar da bir öz geçmişin olmazsa olmazlarıdır. Kariyer hedefi kişinin farkındalığını arttırmak adına son derece önemli. Öte yandan yabancı dil konusu da iş hayatına atılmadan mutlaka çözülmeli. Bu denli rekabetçi bir ortamda yabancı dil bilgisi de olmazsa olmazlar arasında yer alıyor hatta tercihen ikinci bir yabancı dil bile sizi öne çıkarabiliyor” diye konuştu.

Kaynak: http://www.busiad.org.tr

Anasayfaya Dön Güncel Haberler