Uluslararası Öğrenciler İçin Eğitim Sistemine ve Sosyal Hayata Uyum Rehberi Projesinin İlk Toplantısı Yapıldı
 Uluslararası Öğrenciler İçin Eğitim Sistemine ve Sosyal Hayata Uyum Rehberi Projesinin İlk Toplantısı Yapıldı

Resmi sorumluluğunu üniversitemiz rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz’un yaptığı, bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. Cengiz Alyılmaz tarafından yürütülen Uluslararası Öğrenciler İçin Eğitim Sistemine ve Sosyal Hayata Uyum Rehberi (The Adaptation Guide to Educational System & Social Life for International Students) projesi başarı ile sürdürülüyor.

Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi tarafından açılan; Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen ve Erasmus + Gençlik Programı KA2 Stratejik Ortaklıklar kapsamında hazırlanan Öğrenciler İçin Eğitim Sistemine ve Sosyal Hayata Uyum Rehberi projesi, BUÜ yürütücülüğünde ilerlemeye devam ediyor.

UYUMU HIZLANDIRACAK PROJELER HAYATA GEÇİRİLECEK

Türkiye, Fransa, Ukrayna ve Romanya’dan bazı üniversite, kurum ve kuruluşların da destek verdiği projede kayıttan denkliğe kadar Türkiye’den yurt dışına giden öğrencilerin ve yurt dışından Türkiye’ye gelen öğrencilerin yaşadıkları sorunları gidermek ve eğitimin, öğretimin her aşamasında onlara yardımcı olabilmek hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda proje kapsamında; öğrenciler için rehber kitaplar hazırlanması ve öğrencilerin uyumunda yol gösterici olması açısından cep telefonlarında ve bilgisayarlarda rahatlıkla çalışabilen Rehber Yazılım Programı geliştirilmesi hedefleniyor. Projenin kazanımları sayesinde mevcut sorunların çözümlenecek; muhtemel sorunların da önü alınarak YÖK’ün, üniversitelerin ve diğer ilgili kurumların ve kuruluşların çalışmalarına da katkı sağlanacak.

Proje kapsamında Bursa Büyükşehir Belediyesi İncirli Kültür Merkezi’nde ilk toplantı düzenlendi. Yurt dışından ve yurt içinden 20 bilim insanı ve konunun uzmanının katıldığı etkinlikte, proje kapsamında yürütülen çalışmaların genel bir değerlendirilmesi yapıldı.

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [26-Şub-2020]

Haber Görüntüleme : [2.187]