Bursa'nın Edebiyatı / Edebiyatın Bursa'sı Bilgi Şöleni
 Bursa'nın Edebiyatı / Edebiyatın Bursa'sı Bilgi Şöleni

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın (TÜRKSOY) 16 Eylül 2021 tarihinde Özbekistan’ın Hiva şehrinde gerçekleştirdiği Kültür Bakanları Daimi Konseyi 38. dönem toplantısında Bursa, ‘2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti’ olarak ilan edilmiştir. 2022 Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa, faaliyetleri kapsamında şehrimizde bu yıl birbirinden önemli çok sayıda etkinlik düzenlenmektedir. Bunlardan biri olan, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Bursa Uludağ Üniversitesi iş birliğinde "Bursa'nın Edebiyatı / Edebiyatın Bursa'sı Bilgi Şöleni" 14 Ekim 2022 tarihinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleşmiştir.

"Bursa'nın Edebiyatı / Edebiyatın Bursa'sı Bilgi Şöleni" için ilk duyuru 5 Haziran 2022 tarihinde yapılmış ve özet bildiriler bu tarihten itibaren toplanmaya başlanmıştır. İlgililere 15 Ağustos 2022 tarihine kadar özet bildiri gönderme süresi verilmiş ve bu tarihe kadar bilgi şölenine 72 özet bildiri ile başvuru olmuştur. Bunlardan konu ve içerik açısından “Bursa'nın Edebiyatı / Edebiyatın Bursa’sına uygunluk gösteren 50 bildiri bilgi şöleninde sunulmak üzere 15 Eylül 2022 tarihinde ilan edilmiştir. Kabul edilen bildiri özetlerinden 10’u Bursa dışından ve 1’i çift yazarlı olarak yurt dışındandır. Bilgi şöleni hazırlıkları sürecinde katılımcılardan alınan bağış ile Mudanya Orhaniye bölgesine 700 adet fidan dikilerek aynı zamanda güzel bir amaca da hizmet edilmiştir.

Açılış oturumu dışında dört salonda eş zamanlı olarak gerçekleşen bilgi şöleninde 43 bildiri sunulmuştur. Salon adları Bursa tarihinde önemli yeri olan sembol isimlerden seçilmiş; salonlar Ahmet Hamdi Tanpınar, Ahmet Vefik Paşa, Lami Çelebi ve Karagöz Hacivat olarak adlandırılmıştır. Birbirinden değerli bildirilerin sunulduğu bilgi şöleninde; Bursa’nın kültürüyle, diliyle, kendine özgü değerleriyle edebiyata ve sanata hizmet ettiği bir kez daha gözler önüne serilmiş; aynı zamanda Bursa’nın dil, edebiyat, tarih, kültür ve sanat için ne derece önemli bir merkez olduğu bir kez daha anlaşılmıştır.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [17-Eki-2022]

Haber Görüntüleme : [821]