“Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe” Paneli Düzenlendi.
 “Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe” Paneli Düzenlendi.

“Yunus Emre ve Türkçe Yılı” etkinlikleri kapsamında 20 Aralık 2021 tarihinde Türk Dil Kurumu tarafından Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan Salonu’nda “Yunus Emre ve Dünya Dili Türkçe” başlıklı bir panel düzenlendi.

Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi ve Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hatice ŞAHİN’in yönettiği panelde, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN ile İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Türk Dil Kurumu Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hayati DEVELİ birer konuşma yaptı.

Panelin açış konuşmasını Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ gerçekleştirdi. Prof. Dr. KILAVUZ, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” kapsamında Üniversitelerinde gerçekleştirilen kültürel etkinliklerden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN yaptığı konuşmada, Türk dilinin dünya dilleri ve kültürleriyle olan ilişkileri üzerinde durarak Türklerin tarihin her döneminde dilleriyle var olduğunu ifade etti. Prof. Dr. GÜLSEVİN, Türkçenin konuşur sayısı ve statüsü bakımından yaşayan diller arasında önemli bir yerde olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Hayati DEVELİ, Türk kültürünün ve Anadolu irfanının kurucularından büyük mutasavvıf Yunus Emre’nin hayatı, kişiliği, insan sevgisi ve dünya görüşü üzerinde bir konuşma yaptı. Prof. Dr. DEVELİ konuşmasında, Yunus’un şiirlerindeki evrensel değerler ile anlam derinliğinden söz etti.

Dinleyicilerden gelen soruların cevaplanmasıyla devam eden panel, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim KILAVUZ ve Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer GÜLSEVİN’in hediye takdimleriyle sona erdi.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [21-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [1.436]