Uludağ Üniversitesi Anasayfa
English

Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı

Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programı 1995-1996 Eğitim-Öğretim yılında açılmış 2006 yılına kadar eğitime devam etmiştir. Daha sonra 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına kadar “Gıda Teknolojisi” programı altında “ Süt ve Süt Ürünleri Opsiyonu” olarak eğitim vermiştir. Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programında, 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılından itibaren İKMEP’e uyumlu ders planları uygulanmaya başlanmıştır. Süt ve Ürünleri Teknolojisi Programın amacı, sütün işlenmesi, kimyasal ve mikrobiyolojik kalite kontrolü, süt ürünlerinin muhafazası ve pazarlanması, gıda güvenliği ve gıda mevzuatı hakkında teorik ve pratik bilgilere sahip, bu bilgi birikimi ile Süt Sanayiinde üretim ve kalite kontrol laboratuvarlarında “Süt Teknikeri” ünvanı ile çalışabilecek insan gücünü yetiştirmektir.

 

Yükseköğretim Girdi Göstergeleri (2015 ÖSYS)

ÖĞRETİM ELEMANLARI

Öğr. Gör. Dr. F.Pelin Akyuva (Program Bşk.)

Öğr.Gör.Dr.M.Ertan Güneş

Öğr. Gör. Dr.Engin Yılmaz

Destek Veren Öğretim Üyeleri:

Prof.Dr. Seran Temelli              (U.Ü.Veteriner Fak.)

Öğr.Gör.Cumhur Berberoğlu  ( U.Ü Karacabey M.Y.O)

DERSLER

Bologna Ders Kataloğuna buradan ulaşabilirsiniz!

SEÇMELİ DERSLER



 

Görükle Kampüsü 16059 Nilüfer/BURSA Tel: 090 224 2942300 Email: tbmyo@uludag.edu.tr