Öğrencilerimizin Çift Diploması Olsun İstiyoruz.

Bulgaristan Sofya Teknik Üniversitesi heyeti karşılıklı işbirliği imkânlarını arttırmak üzere Uludağ Üniversitesi yönetimini ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunu ziyaret etti.

Yüksekokul binasında gerçekleşen toplantıda geçtiğimiz yıllarda iki üniversite arasında imzalanan protokol kapsamında yürütülen ortak araştırma, konferans, sempozyum ve akademik araştırmaları artırmak, iki üniversite arasında çift diploma verilmesi ve öğrencilerin ortak eğitimlerini geliştirme üzerine çalışma kapsamının daha da genişletilmesi konuları ele alındı.

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler M.Y.O Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan'ın ev sahipliği yaptığı buluşmaya; Sofya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lübomir Dimitrov, Elektrik Fakültesi Dekanı ve Uluslararası İlişkiler Müdürü Prof. Dr. İvan Yatchev, Yurtlar Müdürü ve Transport Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Borislav Damyanov ile  Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu idari ve akademik kadrosu hazır bulundu.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN ÇİFTE DİPLOMASI OLSUN İSTİYORUZ”

Sofya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lübomir Dimitrov, Bursa’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek; “Bursa’da 150 bin çifte vatandaşımız var. Bunların haricinde de 600 bin Bulgaristan bağlantılı vatandaşımız Bursa’da yaşıyor. Bu açıdan bakıldığında öğrencilerimizin hem Türk, hem de Bulgar diplomaları olsun istiyoruz” dedi. 

"İKİLİ İLİŞKİLERİN ARTARAK DEVAM ETMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"

Uludağ Üniversitesi Teknik Bilimler M.Y.O Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan da Sofya Teknik Üniversitesi yönetimini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti belirterek; “Üniversiteler arasında yapılan karşılıklı anlaşmalar çerçevesinde üzerimize düşen görev ve sorumlulukları yerine getireceğiz. Öğrencilerimizin eğitim alternatiflerini arttırmak hedeflerimizden birisidir" dedi.

Konuşmaların ardından Sofya Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lübomir Dimitrov ve Uludağ Üniversitesi TBMYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karahan günün anısına karşılıklı hediye takdim ettiler.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [21-Ara-2015]

Haber Görüntüleme : [2.122]