Tercih edecek öğrenciler için bölüm tanıtımı.

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü

Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesinde 1985 yılında kurulan Tarım Ekonomisi Bölümü 1993–1994 eğitim-öğretim yılından itibaren lisans öğrencisi almaya başlamıştır. Bölümde Yüksek Lisans eğitimi 1986 yılında başlamış, 1993 Güz döneminden itibaren YÖK kararı ile Doktora eğitimi başlamış, 2015-2016 eğitim öğretim dönemi ile birlikte Tezsiz Yüksek Lisans eğitimi de verilmeye başlanmıştır. Tarım Ekonomisi Bölümü Tarım İşletmeciliği ve Tarım Politikası ve Yayım Bilim dallarından oluşmaktadır.

Tarıma girdi sağlanmasından, ürünlerin elde edilmesi, işlenmesi ve onların tüketimine kadar, doğal kaynakların kullanılmasıyla ilgili olan tarım ve gıda faaliyetlerinin ekonomi bilimi ışığında gerçekleştirilmesi için çağdaş ve analitik düşünen bireyler yetiştirme, alanında bilim ve teknoloji gelişimine katkı sağlama, sahip olduğu bilgileri uygulama alanına aktarma Tarım Ekonomisi Bölümü’nün çalışma alanına girmektedir. Bölümümüzde altı öğretim üyesi ve bir öğretim görevlisi ve üç araştırma görevlisi ile eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri yürütülmektedir.

Tarım Ekonomisi Bölümünün hedefi insan ihtiyaçlarını karşılamak için ekonomik yeterliliği arttırmaktır. Bu hedefler, hem gelir dağılımı sorunlarını ve tüketici taleplerini hem de daha geniş ve daha etkin üretim için pazarlama ve organizasyonları kapsar. Sahip olunan kaynakların etkin kullanımını ve korunmasını da kapsayan bu hedefler, halkın refahını belirli bir seviyeye yükseltmeye yardımcı politikaları içerir. Bu kapsamda bölümümüz çağdaş, kendini yenileyebilen eğitim-öğretim ve araştırma çevresi yaratmak, disiplinler arası bir anlayışla, teorik ve uygulamaya dönük araştırmalar yaparak, ulusal ve uluslararası düzeyde alanına katkıda bulunacak, tarım, gıda sanayii, doğal kaynaklar ve çevre alanlarında ekonomik sorunlara yönelik çözüm ve politikalar geliştirebilecek ziraat mühendisleri yetiştirmeyi hedeflemektedir.

İsteyen öğrenciler Tarım Ekonomisi Bölümü eğitimi yanında yan dal ve çift dal eğitim görme olanağına sahip olup, lisans ve lisansüstü öğrencilere Farabi ve Erasmus programları kapsamında öğrenci değişim olanaklarından yararlanma şansı sağlanmaktadır. Bölümün toplam eğitim süresi dört yıldır ve öğrenciler Tarım Ekonomisti Ziraat Mühendisi ünvanı alarak mezun olmaktadırlar. Bölümümüzden mezun öğrenciler gıda işletmeleri, sigorta kuruluşları ve tarım sigortası departmanları, serbest muhasebe büroları, ilgili bakanlıkların birimleri, tüm ticari ve yatırım bankaları, tarım satış kooperatifleri ve birlikleri, tarım kredi kooperatifleri, üretici birlikleri, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmet birimleri gibi birçok alanda çalışma şansına sahip olabileceklerdir.

Bilgi için: Araş.Gör. Özlem TURAN Tel: 0 224 294 15 96

Araş.Gör. Burcu ERDAL Tel: 0 224 294 15 98

Araş.Gör. Gökhan Uzel Tel: 0 224 294 15 97

Not: Detaylı bilgi için Tarım Ekonomisi Bölümü web sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [(Veri Yok)]

İçerik Görüntüleme : [2.602]