Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Bursa Sergisi ve Paneli
 Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı Bursa Sergisi ve Paneli

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla ortak bir projeyi hayata geçirmiştir. Bölümümüz tarafından yürütülen "Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılı Bursa" başlıklı proje, danışmanlığını Prof. Dr. Hasan Basri ÖCALAN'ın, yürütücülüğünü Doç. Dr. Hacer KARABAĞ ARSLAN'ın üstlendiği ve araştırmacı olarak Tarih Ana bilim dalında doktora öğrencisi Mustafa Enes KUL'un katkıda bulunduğu bir çalışmadır. Bu önemli proje kapsamındaki sergi ve panel etkinliği, 27 Ekim 2023 Cuma günü Tayyare Kültür Merkezi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiştir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Arif BAYRAK, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feridun YILMAZ ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cafer ÇİFTÇİ'nin katılımlarıyla serginin resmi açılışı yapılmıştır.

1923-2000 dönemine ait ulusal ve yerel gazetelerden kesitler, arşivlerden derlenen fotoğraf ve video görüntüleri ile Cumhuriyet'in kuruluş ve inşa sürecini Bursa odaklı bir perspektiften sunan sergi, döneme ait toplam 42 gazeteden oluşmaktadır. Sergi, 27 Ekim-3 Kasım 2023 tarihleri arasında Tayyare Kültür Merkezi’nde ziyarete açılmıştır.

Sergi açılışı sonrası “Cumhuriyet'in Yüzüncü Yılı Bursa” başlıklı panel düzenlenmiştir. Prof.  Dr. Saime YÜCEER'in moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Prof. Dr. Tülin VURAL ARSLAN “Bursa’da Kentsel Gelişme ve Mimarlığın Yüzyılı”, Prof. Dr. Mehmet ERYILMAZ “Cumhuriyetin Yüzyılı ve Bursa’nın Asırlık İşletmeleri”, Prof. Dr. Alev UĞURLU “Erken Dönem Cumhuriyet Edebiyatına Panoramik Bir Bakış”, Prof. Dr. Serkan GÜRLÜK “Cumhuriyetin Yüzyılında Bursa Tarımının Dünü ve Bugünü”, Doç. Dr. Hacer KARABAĞ ARSLAN “İdealden İnşaya: Atatürk'ün Liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti” başlıklı konuşmalarını gerçekleştirmiştir.


Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [02-Kas-2023]

Haber Görüntüleme : [477]