Bir Olimpiyat Madalyası da Eray ŞAMDAN' dan
 Bir Olimpiyat Madalyası da Eray ŞAMDAN' dan

Olimpiyatlarda ilk kez Tokyo 2020'de temsil edilen Karatede öğrencimiz Eray ŞAMDAN, Olimpiyat gümüş madalyası alarak Türkiye'ye bu branştaki ilk madalyayı kazandırdı ve adını tarihe yazdırarak ükemize büyük gurur yaşattı.

Milli karateci, A Grubu ilk karşılaşmasında Azerbaycan'dan Firdovsi Farzaliyev'i 7-1 yenerken, ikinci maçında Kazakistan'dan Darkhan Assadilov'a 6-2 yenildi. Eray, üçüncü mücadelesinde ise Mısır'dan Ali Elsawy'i 4-1 mağlup etti. Dördüncü müsabakada Japonya'dan Naoto Sago'yu 2-1 yenen Şamdan, 6 puanla grubunu ikinci sırada bitirdi ve yarı finale yükseldi. Milli sporcu, yarı finalde ise karşılaştığı Ürdünlü rakibi Abdel Rahman Almasatfa’yı 2-0’la geçerek finale çıktı. Eray Şamdan, final maçında Fransız rakibi Steven da Costa ile karşılaştı. Rakibine 5-0 yenilen Eray gümüş madalya kazandı.

Eray Şamdan final maçı sonrası yaptığı röportajda; "Buraya gelirken aklımda altın madalya vardı. Onun için çabaladık, uğraştık ama gümüş madalyada kaldık. Bu da bizim için çok gurur verici bir şey. Kariyerimin en büyük madalyası. Türk karate tarihinin ilk olimpiyat madalyasını aldım. Bunun için de ayrı bir gurur yaşıyorum. Çok mutluyum."  söylemlerinde bulundu.

Genç sporcumuzu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz..

                                                                                                                                                   SBF

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [05-Ağu-2021]

Haber Görüntüleme : [1.080]