LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLERE YILSONU SINAVLARI (E-Sınav) İLE İLGİLİ DUYURU İÇİN TIKLAYINIZ.

LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARIN YILSONU SINAVLARI İLE İLGİLİ ALINAN KARARLAR

1. Her ders için mutlaka yılsonu sınavı yapılacaktır.

2. Yılsonu sınavları UKEY üzerinden klasik (yazılı) sınavları şeklinde yapılacaktır.

3. Haftalık ödevler/projeler vermemiş olan öğretim elemanları final sınavlarını %100 oranında değerlendirmeye katacaktır.

4. Hâlihazırda haftalık ödev vermiş ve ödev değerlendirmelerini sisteme girmiş olan öğretim elemanları, ödevleri %20, final sınavını ise %80 oranında değerlendirmeye katacaktır.

5. Hâlihazırda haftalık ödev vermiş ve ödev değerlendirmelerini sisteme girmemiş olan öğretim elemanları, yılsonu sınavlarını %100 oranında değerlendirmeye katacaktır. (Öğrencilerin ödevleri, ilgili öğretim elemanının belirleyeceği bir oranda değerlendirmeye katılacak ve yılsonu sınavı notu ile birleştirilerek tek bir not halinde ilan edilecektir.)

6. Lisansüstü sınavlar 22-27 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

7. Mazeret sınavları 29-30 Haziran 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

8. Bütünleme sınavları 1-3 Temmuz 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

9. Yılsonu sınavında sorulacak soruların kapsamı, ilk beş hafta yüz yüze yapılan derslerin içeriğine ek olarak öğrencilere UKEY üzerinden sunulmuş olan ders içerikleri ve bu süreçte verilmiş olan ödev ve projelerden oluşacaktır.

10. Sınav süresi 40 dakikayı geçmeyecek ve sınavın sonunda, sınav kâğıdının fotoğrafını çekip sisteme yükleme vb. teknik işlemler için gerekecek olan süre düşünülerek, toplam cevaplama süresine ek olarak en az 5 dakika fazla zaman tanınacaktır.

11. Öğrenciler sınav öncesinde A4 kâğıdı, kalem, silgi vb. sınav araçlarını hazır bulundurmalı ve A4 kâğıdına (tek yaprak, iki sayfayı geçmeyecek
biçimde) el yazıları ile soruları cevaplandırmalıdır. Sınav bitiminde sınav kâğıdının bir fotoğrafını çekip koordinatör veya dersi veren öğretim elemanının kurumsal -uludag.edu.tr uzantılı- e-posta adresine, öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden 5 dakika içerisinde göndermelidir. Öğretim elemanı, e-postayı aldıktan sonra ekinin/eklerinin olup olmadığını kontrol etmeli ve öğrenciye e-postayı aldığına ilişki dönüt göndermelidir.

12. Sınav esnasında yaşanan teknik aksaklıklar nedeniyle sınavına devam edemeyen ve mazeret sınav hakkı talebinde bulunacak olan öğrenciler,
sınav bitiş süresini izleyen 5 dakika içerisinde mazeret sınav hakkı başvurusunda kullanmak üzere mutlaka bu durumu kanıtlayacak bir
ekran görüntüsü
almalıdır ve Enstitülerin öğrenci işleri birimleri tarafından belirlenecek olan uludag.edu.tr uzantılı e-posta adreslerine, öğrenci numaralarından oluşan ogr.uludag.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden mazeret sınav dilekçesi ile birlikte göndermelidir. Ekran görüntüsü alınması sürecinde, Android işletim sistemi olan telefonların kullanıcıları, NOTLAR uygulamasını kullanarak ekran görüntüsü almalı ve bu dosyayı iletmelidir. Iphone kullanıcıları, fotoğraf çektikten sonra çekilen fotoğrafın ekran görüntüsünü alıp bu dosyayı Enstitülerin öğrenci işleri birimine iletmelidir.

Anasayfaya Dön Güncel Haberler

Haber Tarihi : [08-May-2020]