SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ LİSANSÜSTÜ ARAŞTIRMA SEMİNERLERİ I

Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü tarafından yüksek lisans öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Lisansüstü Araştırma Seminerlerinden ilki “Yüksek Lisans Tezimi Nasıl Yazarım?” başlığında, Dr. Öğr. Üyesi Şenol Baştürk’ün sunumluyla yapıldı. Seminerde, tez yazma süreci ele alınarak, konu seçimi, kaynak tarama süreci ve akademik metinlerde kullanılması gereken dil gibi konular değerlendirildi. Yaptığı sunumda Şenol Baştürk, tezde özgünlüğün ve iddialar sunmanın değerli olduğunu ve bunların ölçülü şekilde dile getirilmesinin önemini vurguladı. Ayrıca tez yazan adaylara, “sosyal bilimlerde yazma eylemi, bilimsel araştırmanın bütününü kapsar. Yazmayı ertelemek, süreci zorlaştıran psikolojik bir tuzaktır. Bu nedenle yazmayı merkeze alan bir planlama yapmalısınız” tavsiyesinde bulundu.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof.Dr.Aşkın Keser, ilgi gören bu etkinliğin ikincisinin de planlandığı ve bu tür seminerlerin sıklıkla yapılacağının bilgisini verdi.

Haber Tarihi : [19-Ara-2019]

Haber Görüntüleme : [1.965]