ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP OKUMA PROJESİ (ÇİKOP) ÇALIŞTAYINA Prof. Dr. HÜLYA KARTAL KATILMIŞTIR.

Bursa İl Millî Eğitim Müdürlüğünce Çocuklar İçin Kitap Okuma Projesi (ÇİKOP) çalıştayı gerçekleştirildi. Çalıştaya İl Millî Eğitim Müdürlüğü idarecileri, çeşitli üniversitelerden akademisyenler, yayınevlerinin yetkilileri ve öğretmenler katıldı. Bursa Uludag Universitesi Egitim Fakultesi Temel Egitim Bolumu Sinif Egitimi ABD ogretim uyesi Prof. Dr. Hülya Kartal da projeye katılarak Cocuk Edebiyati konusunda öğretmenlerle bilgi alışverişinde bulunmuştur.

"Çocuklar İçin Kitap Okuma Projesi" (ÇİKOP) ile öğretmenlerin, çocukları nitelikli çocuk edebiyatı eserleri ile buluşturmaları ve bu eserlerle ilgili yapabilecekleri etkileşimli okumalar, soru-cevaplar, eserlerin değerlendirilmesi, eserler ile öğretim programlarında yer alan kazanımlara yönelik çalışmaların yapılması, yazarlarının tanıtılması, okumaya yönelik motivasyonu geliştiren etkinliklerin yapılması, olumlu tutum kazanmaya yönelik etkinliklerin tasarlanması, kitaplarda yer alan görsellerin incelenmesi ve bunların tartışılması amaçlanıyor.

Haber Linki:

ÇOCUKLAR İÇİN KİTAP OKUMA PROJESİ (ÇİKOP) ÇALIŞTAYI YAPILDI (meb.gov.tr)

Haber Tarihi : [07-Haz-2022]

Haber Görüntüleme : [1.642]