BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2022-2026 STRATEJİK PLAN SUNUMU
 BURSA ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ 2022-2026  STRATEJİK PLAN SUNUMU

Bursa Uludağ Üniversitesi 2022-2026 Dönemi Stratejik Plan çalışmaları kapsamında 18.11.2021 tarihinde  Strateji  Daire Başkanı Kamuran ÜSTÜN tarafından Sunuldu. Toplantıda Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcıları, Genel Sekreter, ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

REKTÖR KILAVUZ: YOL HARİTAMIZ HAZIR

Kısa bir açılış konuşması gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Bursa Uludağ Üniversitesi’nin 5 yıllık yol haritasını büyük ölçüde tamamladıklarını açıkladı. 46 yıllık mazisi bulunan Üniversitenin, yaklaşık yarım asırlık geçmişinden aldığı güç ile geleceğe çok daha kararlı adımlarla yürüdüğüne işaret eden Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz; “Yönetime geldiğimiz ilk günden itibaren kendimize bir yol haritası belirledik. Yaptığımız çalışmalar, hayata geçirdiğimiz projeler ve planlamalarımız sayesinde önemli bir atılım sağlamış olduk. Sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı esaret altına alan pandemi koşullarına rağmen hedeflerimize yürümeye devam ediyoruz. Akademik, bilimsel ve alt yapı yatırımları noktasında arzu ettiğimiz noktaya gelmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Öğrenci, akademik ve idari personel ile dış paydaşlarımızın memnuniyet yüzdeleri her geçen gün artıyor. Üniversite-Sanayi işbirliklerinde ülke genelinde bir başarı düzeyi yakaladık. Şehrin ortak aklı olan Bursa Uludağ Üniversitesi’ni, toplumun her kesimi ile yeniden buluşturduk. Bursa’nın en kıymetli markalarından olan Üniversitemizi, ülkemizin ve insanımızın gurur duyacağı bir kurum haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“4 ANA BAŞLIK İLE HEDEFE ODAKLANDIK”

Hazırlanan Stratejik Plan Çalışması’nın geri kalan görev süreleri içerisinde kendileri için bir yol haritası niteliği taşıdığının altını çizen Rektör Kılavuz; “Bu çalışma, sadece bizim için değil, bizden sonra gelecek yöneticilerimize de aynı kolaylığı sağlayacak. Bir kurum aidiyeti oluşturmasını hedeflediğimiz çalışma sayesinde Üniversitemiz, farklı alanlara sapmadan yoluna kararlılıkla devam edebilecektir. Stratejik Plan Çalışmamız içerisinde 4 ana amaca odaklandık. İlk hedefimiz nitelikli eğitimi ile evrensel bakış açısına, eleştirel düşünme ve problemleri çözme becerisine sahip bireyler yetiştirmektir. İkinci hedefimiz özgün ve nitelikli bilimsel araştırmalar yaparak çıktılarını toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürmek olacak. Üçüncü hedefimiz sosyal sorumluluk ve sürdürebilirlik bilinci ile toplumsal katkıyı geliştirmektir. Dördüncü ve son ana amacımız da kurumsal aidiyeti artırarak, kurum kültürünü güçlendirmek olacaktır” diye konuştu.

Bursa Uludağ Üniversitesi için 2022-2026 yılları arasında yürürlüğe sokulması hedeflenen Stratejik Plan Çalışmaları, Strateji Daire Başkanı Kamuran Üstün tarafından toplantıda hazır bulunan Stratejik Planlama Kurulu’na ve Senato Üyelerine aktarıldı. Üye görüşleri ve onaylarının alınmasının ardından Stratejik Çalışma Planı yürürlüğe alınacak.

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Haberler Haber Arşiv

Haber Tarihi : [23-Ara-2021]

Haber Görüntüleme : [2.049]