Tanıtım

Bursa Uludağ Üniversitesi Tübitak 2244 Bursiyer Programına BAŞVURULAR SÜREKLİ AÇIKTIR. 

Üniversitemizde Kayıtlı Tüm Doktora Öğrencilerimiz Burs Kontenjanları içerisinden kendilerine uygun alanları kontrol ederek bursiyerlik başvurusu için ilgili kuruluş ile görüşmek üzere Proje Yürütücüsü ile irtibata geçebilirler. Proje yürütcüsü irtibat adresleri Burs Kontenjanları linkinde verilmiştir.

Üniversitemizde kayıtlı olmayıp bursiyer olmaya istekli öğrenciler önce Üniversitemizde doktora kaydı yaptırmalıdır. Doktora başvuru ve kayıtları için Enstitü sayfaları takip edilmelidir.

 

Bursa Uludağ Üniversitesinin mevcut onaylanmış 2244 Sanayi Doktora Programı kontenjanları ve buna bursiyer alımı için alttaki açıklamayı ve sayfamızı inceleyiniz.

 

2244 başvurusu yapacak adayların Bursa Uludağ Üniversitesinde doktora öğrencisi olması gerekmektedir. Bunun için:
1. Üniversitemizde tez aşamasına geçmemiş doktora öğrencisi olmak,
2. Yüksek lisans mezunu olup doktora şartlarını ya da Lisans mezunu olup bütünleşik doktora şartlarını sağlamak ve doktora kaydını yaptırmak,
3. Başka üniversitenin öğrencisi olup tez aşamasına geçmemiş doktora öğrencisi olmak ve yatay geçiş ile üniversitemize kayıt yaptırmak gereklidir.

Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü tarafından Doktora / Lisanstan Doktora* Öğrenci ve Yatay Geçiş ilanları için Fen Bilimleri Enstitüsü sayfasını takip ediniz: http://www.uludag.edu.tr/fenbilimleri

*(Lisanstan doktora (bütünleşik doktora), bir lisans programını tamamladıktan sonra yüksek lisans yapmaya gerek olmadan, doğrudan başvuru yapılan doktora programıdır)

Tübitak 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında bursiyer olarak seçilecek doktora öğrencileri için Burs Miktarı: 4.500 TL/Ay’dır. Bursiyer görevlendirilmesi planlanan projelere ait bilgiler altta tabloda verilmiştir. Detaylı bilgi için proje yürütücüleri ile irtibata geçebilirsiniz (irtibat bilgileri bursiyer kontenjanları tablosunda verilmiştir, daha detaylı bilgilere Proje Yürütücüsünün Bölüm internet sayfasından ulaşabilirsiniz).

TÜBİTAK 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi’nde doktora/bütünleşik doktora öğrenimi görecek ve tez çalışmaları sonrasında 2244 Sanayi Doktora Programı kapsamında anlaşma yapılmış kuruluşlarda istihdam edilecek araştırmacıları, birlikte çalışmaya davet ediyoruz.

Bursa Uludağ üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsünün kayıt ve yatay geçiş şartları konusunda detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz: http://www.uludag.edu.tr/fenbilimleri
 

Başvuru Şartları

DOKTORA PROGRAMI

LİSANSTAN (BÜTÜNLEŞİK) DOKTORA PROGRAMI

 

Yüksek Lisans Mezuniyeti

Not ortalaması: En az 2,25

ALES: En az 55 PUAN

Yabancı dil: En az 55 PUAN

 

Lisans Mezuniyeti

Not ortalaması: En az 3,00

ALES: En az 80 PUAN

Yabancı dil: En az 55 PUAN

 

BUÜ Ek Olanakları

 

Tübitak 2244 Sanayi Doktora Programı tanıtım sayfası için tıklayınız

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [09-Haz-2021 13:26]

İçerik Görüntüleme : [15.308]