2022-2023 GÜZ YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI (18.11.2022)

2022-2023 GÜZ YARIYILI ARA SINAV PROGRAMI

 

MAZERET SINAVI HAKKINDA BİLGİLENDİRME

Bursa Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği'nin 30. maddesi uyarınca;

Mazeret sınav hakkı

MADDE 30 – (1) Ara sınavlara katılamayan öğrencilere ilgili kurul tarafından mazeret sınav hakkı verilebilir.

(2) Öğrencinin, tam teşekküllü bir sağlık kurumu/kuruluşu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporu ile belgelediği sağlık sorunu veya Türkiye’yi, Üniversiteyi veya kayıtlı olduğu birimi temsil etmek üzere ilgili kurul kararı ile görevlendirilmesi ya da yakalama, gözaltı, tutuklama gibi adlî bir işleme muhatap olması veya ev, iş yahut trafik kazasına uğraması ya da bir yakınının vefatı veya öngörülemeyen ağır sağlık sorunu gibi haklı ve geçerli diğer bir nedenle ara sınava katılamamış olması, mazeret olarak kabul edilebilir.

(5) Sınav programdaki çakışmalar haklı ve geçerli neden kabul edilir. Çakışma nedeniyle mazeret sınavı yapılacak olması halinde sınav tarihleri ilgili birim/bölüm tarafından duyurulur.

 

(3) İkinci fıkrada sayılan nedenlerden dolayı ara sınava giremeyen öğrencilerin mazeretin bitim tarihini izleyen en geç 5 iş günü içinde kayıtlı oldukları birime mazeretini ispata elverişli belgelerle birlikte yazılı olarak başvurması gerekir.

 

*** Sağlık sorunu nedeni ile mazeret sınavına girmek isteyen öğrencilerimizin, sağlık durumunu belirten evrakla birlikte MAZERET DİLEKÇESİNİ doldurarak Evrak Kayıt Birimine teslim etmesi gerekmektedir. 

 

*** Mazeret sınav takvimi ve sınava girecek öğrencilerin listesi web sayfasında ilan edilecektir. 

 

 

Sosyal-Paylaşım

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [14-Kas-2022 07:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [09-Ara-2022 07:02]

Duyuru Görüntüleme : [5.596]