AKTS Eksiği Olan Öğrencilerin Dikkatine!

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı sonunda (yaz öğretimi dâhil) mezun olacak öğrencilerin toplam AKTS kredileri ders planlarındaki AKTS değişiklikleri nedeniyle program sürelerine göre belirlenen toplam mezuniyet için gerekli olan AKTS yükünün altında kalmaktadır. Söz konusu değişiklikler bazı öğrencilerde üstten aldıkları, bazı öğrencilerde ise tekrar ettikleri derslerin AKTS kredilerinin düşük AKTS’ye dönüşmesinden kaynaklanmaktadır.

Öğrencilerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla, AKTS yüklerini tamamlamaları ve  mezun olabilmeleri için “BEB4067  Oryantasyon I”  dersi  öğrencilerin eksik AKTS kredi değeri kadar açılacaktır. AKTS tamamlama dersi olarak alınan söz konusu ders alan içi veya alan dışı ders yerine geçmez. Bu nedenle mezuniyet aşamasına gelen öğrencilerin toplam AKTS kredilerini kontrol etmeleri ve başvurularını AKTS Tamamlama Formu ile birlikte aşağıda belirtilen tarihlerde gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Ders programı ile ilgili duyuru dersi veren öğretim üyesi tarafından ayrıca yapılacaktır.

İlgili öğrencilere önemle duyurulur!

Başvuru  Tarihi ve Yeri (Lisans/Önlisans)

26 Eylül 2022 - 30 Eylül 2022-Bölüm Mezuniyet Komisyonu veya Bölüm Sekreterliği

Değerlendirme Tarihi:  03 Ekim  2022 – 07 Ekim 2022

Otomasyona İşlenme Süreci: 10 Ekim 2022 - 14 Ekim 2022