Ek Sınav (31. Madde) Hakkında

Uludağ Üniversitesi Önlisans ve Lisans Öğretim Yönetmeliğinin 31. maddesi gereğince 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı sonunda, bütünleme sınavlarından önce, ek sınav hakkını kullanmak isteyen öğrencilere 08 Haziran 2018 tarihinde ek sınav yapılacaktır. Buna göre;

1. Ek sınav hakkını kullanmak isteyen öğrencilerin 04 Haziran 2018 tarihine kadar Evrak Kayıt Bürosuna dilekçe ile başvurmaları gerekmektedir.

2. Öğrenciler dilekçelerinde, ders ve hoca isimlerini mutlaka yazmalıdır.

3. Ek sınav hakkı her öğrenciye sadece bir defa tanınmaktadır.

4. 8 Haziran 2018 tarihinde yapılacak Ek Sınava girecek öğrenciler başarısız olmaları halinde, 14 Eylül 2018 tarihinde yapılacak olan Ek Sınav hakkından yararlanamayacaklardır.

5. Bu nedenle 14 Eylül tarihinde (bütünleme sonrasında) yapılacak ek sınav için hak talep edilmeyeceğine ilişkin taahhüt dilekçeye mutlaka yazılacaktır.

6. Ek sınavda başarısız olan öğrenciler yaz öğretimi veya bütünleme sınav haklarından sadece birini kullanacaklardır.

7. Ek sınav hakkında, önlisans programındaki tüm dersleri alan, devam koşulunu yerine getirerek yarıyıl/yıl sonu sınavlarına giren ve mezuniyetine tek veya iki dersi kalan öğrenciler  yararlanacaktır.

Anasayfaya Dön Güncel Duyurular

İçerik Ekleme Tarihi : [30-May-2018]