Dekan'ın Mesajı
DEKANIN MESAJI
Yıllık güncelleme(2020-2021 eğitim-öğretim yılı)
 
Sevgili öğrenciler,
Sağlık alanında hizmet veren mesleklerin sağlık eğitimi ve uygulamaları geliştiren bilgileri üretme, toplum sağlığını iyileştirme,  hasta ve ailesinin mevcut sağlık sorunlarını çözme, hasta sonuçlarını takip etme, kontrol altına alma gibi sorumlulukları bulunmaktadır. Covid-19 salgını sağlık profesyonellerinin hastalıkları önleme ve sağlığı geliştirmede oynadıkları kritik rolü ortaya çıkarmıştır. Sağlık çalışanları virüsle mücadelede ön saflarda yer almaktadır. Fakültemizin öncelikli amacı 21. Yüzyılda hızla değişen sağlık taleplerine ve sağlık sistemine uyum sağlayabilecek üst düzey bilgi ve klinik uygulama becerisine sahip, sorumluluk bilincini taşıyan mezunlar yetiştirmektir.
Sağlık Bilimleri Fakültesi nitelikli öğretim elemanı kadrosu ve çalışanları ile Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümlerinde eğitim-öğretime devam etmekte, öğrenci merkezli erişilebilir yüksek kaliteli eğitim programı uygulamaktadır. Hemşirelik eğitiminin akreditasyonu için hemşirelik eğitim programlarını değerlendiren kuruluş  olan  HEPDAK’a Ocak-2021 yılında başvuruda bulunulmuştur. Yeni açılan Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü de akreditasyon için hazırlıklara başlamıştır.
Sağlık Bilimleri Fakültesi 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz döneminde Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne yeni başlayan 1. Sınıf öğrencileri için “Oryantasyon eğitimleri” yapılmış,  klinik uygulamaya çıkacak 4. Sınıf hemşirelik bölümü öğrencilerinin “İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimleri” tamamlanmıştır. Fakültemizin tüm öğretim elemanları Üniversitemizde eğitici eğitimi programı kapsamında verilen “Eğitimde İnovasyon Ve Etkileşim Programı” eğitimlerine katılarak sertifikalarını   almıştır.
COVID-19 salgınının ortasında YÖK ve Bursa Uludağ Üniversitesi Senatosunun aldığı karar gereği;  Fakültemizde teorik dersler online/ canlı ders uzaktan öğretim şeklinde, son sınıf intörn öğrencilerinin güz dönemi uygulamaları ise seyreltilmiş olarak gruplar halinde üniversite hastanesinin klinik ortamında yürütülmektedir.
Bugün fakültemiz artan sağlık işgücü talebini yetiştirmede olağanüstü çaba göstermekte, sağlık alanında ve diğer sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliklerini artırmaktadır. BUÜ ve Fakültemiz Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü ile BOSİAD arasında imzalanan protokol ile işyerlerinde fizyoterapi eğitimleri verilerek işgücü kaybının azaltılması hedeflenmektedir.
Tüm öğrencilerimize, akademik ve idari personele sağlıklı günler dilerim.
 
                                                                                                                                                       Dekan
                                                                                                                                  Prof. Dr. Nurcan ÖZYAZICIOĞLU

 

Anasayfaya Dön

İçerik Oluşturma Tarihi : [07-Eki-2019 20:35]

İçerik Son Değişiklik Tarihi : [01-Şub-2021 13:19]

İçerik Görüntüleme : [6.214]