OYUNUMUZ İSTANBUL TURNESİNDE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının düzenlemiş olduğu 37. Genç Günler Festivali'ne "Bernarda Alba'nın Evi" adlı oyunla katılan Sahne Sanatları Lisans 4 öğrencilerimiz büyük bir ilgiyle karşılandı. 8 Mayıs 2023 günü Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde oynanan oyunumuza eski mezunlarımız ve İstanbul seyircisi büyük ilgi gösterdi. Ülkemizdeki birçok Güzel Sanatlar Fakültesi ve Konservatuar öğrencilerinin mezuniyet oyunlarıyla katıldıkları Genç Günler Festivali'ne her yıl bir oyunla katılan okulumuz, bu yıl misafir öğretim elemanı Ali Bircan Teke'nin  yönettiği oyunla sanheye çıktı. Müziklerini Prof. Dr. Ayhan Helvacı'nın yaptığı dramaturjisinde Dr. Öğr. Üyesi Tülay Akgül'ün ve Drama Yazarlığı ve Dramaturji öğrencilerinin görev aldığı Lorca'nın klasikleri arasında yer alan oyun; "Bernarda'nın erkek egemen toplumun ahlak anlayışı doğrultusunda kızlarına yaptığı zorbalığı ve sonunda yaşanan trajedinin kaçınılmazlığını" göstermektedir. Festival'de eski ve yeni mezunlarımızın buluşması da turne heyecanı yaşayan öğrencilerimizin unutulmaz bir gün yaşamasına olanak tanımıştır. Festivali gerçekleştiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarına teşekkür ederiz.

Haber Tarihi : [10-May-2023]

Haber Görüntüleme : [740]