GENEL BILGILER
Saglik Bilimleri Enstitüsü yüksekögretim kurumlari teskilati hakkinda 41 sayili kanun hükmünde kararnamenin degistirilerek kabulüne dair kanunun 20. maddesi uyarinca 1982 yilinda Uludag Üniversitesi Rektörlügüne bagli olarak kurulmustur.
Üniversitelerarasi kurul tarafindan hazirlanan ve yüksekögretim kurumlarinda yürütülen lisansüstü egitimi düzenleyen ve 01.07.1996 gün, 22683 Sayili Resmi Gazete'de "Lisansüstü Egitim ve Ögretim Yönetmeligi” yayimlanmistir. Bu baglamda, 01.02.2008 gün ve 26774 sayili Resmi Gazete’de yayimlanarak yürürlüge giren "Uludag Üniversitesi Lisansüstü Egitim ve Ögretim Yönetmeligi“ ile Lisansüstü egitim–ögretime iliskin esaslar düzenlenmistir.
Yukarida belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde Uludag Üniversitesi Saglik Bilimler Enstitüsü’nün görevleri;
a- Yüksek lisans ve doktora düzeylerinde egitim-ögretim, bilimsel arastirma, yayim ve danismanlik hizmetlerini yürütmek,
b- Lisansüstü egitimin kalitesini artirmak için ögrenci kabulü, ders plan ve programlari, sinavlar, tez yürütme ve benzeri faaliyetleri etkin bir sekilde düzenlemek,
c- Uludag Üniversitesi tarafindan yapilan plan ve programlar dogrultusunda, ülkenin ihtiyaci olan alanlarda uzman insan gücü yetistirmek,
d- Ülkenin bilimsel çalisma sayisina ve teknolojik gelisme düzeyine katki saglayacak yayinlari üretmek, gelistirmek ve yayginlastirmak,
e- Toplumdaki kurum ve kuruluslarla isbirligini gelistirmek ve bunlarin ihtiyaçlari dogrultusunda ögretim ve arastirmalar yaparak sonuçlarini toplumun yararina sunmaktir.
Uludag Üniversitesi Saglik Bilimleri Enstitüsünün resmiyet kazanmasindan sonra müdür olarak Prof. Dr. Sermin PAKER KALAYCI, Prof. Dr. Feridun GÖKIRMAK, Prof. Dr. Ahmet ÇIMEN, Prof. Dr. Ismail H. ULUS, Prof. Dr. Recep TINAR, Prof. Dr. Kasim ÖZLÜK, Prof. Dr. Gürsel SÖNMEZ, Prof. Dr. Metin PETEK , Prof. Dr. Ülgen GÜNAY ve Prof. Dr. Ali AYDOGDU görev yapmislardir. Halen bu görevi Prof. Dr. Gülsah ÇEÇENER yürütmektedir.
Enstitümüz bünyesinde Tip Fakültesi, Veteriner Fakültesi, Saglik Bilimleri Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi olmak üzere toplam 35 lisansüstü program bulunmaktadir. 1982 yilindan günümüze kadar (23.09.2020 itibari ile) 270 adet yüksek lisans, 407 adet doktora tezi tamamlanmistir. Mevcut Anabilim Dallarinda 156 yüksek lisans, 2 Tezsiz yüksek lisans, 275 doktora olmak üzere toplam 433 ögrenci bulunmaktadir.
Enstitümüz, ögrencilerini, edindikleri teorik ve pratik bilgileri akademik hayatta veya diger uygulama alanlarinda uygulayabilecek sekilde yetistirmeyi amaçlamaktadir. Tip Fakültesi, Veteriner Fakültesi ve Saglik Bilimleri Fakültesinin ilgili Anabilim Dallari tarafindan açilan Yüksek Lisans ve Doktora Programlarini koordine etmek, ilgili yönetmenlik ve kararlar dogrultusunda bu programlara ögrenci kaydetmek, egitim-ögretim, sinavlar,ögrencilerin özlük isleri ve bunlarla iliskin diger çalismalari düzenlemek enstitümüzün temel görevidir.